måndag 2 februari 2015

Avslöjande chat med IS-dödares mor.

Helenas 18-årige son dödades när han krigade för Islamiska staten i Syrien. Hennes äldsta son reste till Syrien när han var 19 år. DN:s läsare chattade med mamman till barnen som ses som de största attentatshoten mot Sverige. 

Och jag skulle då kunna tänka mig att ställa vissa raka frågor, som varför familjen valt att fly till Sverige, vad vet dina barn om livet, samhällslagarna och kulturen här, vad har du aktivt  gjort för att de ska känna sig hemma här, är det är något som du försökt lära dina barn, hur aktivt har du arbetat för en anpassning av barnen till svenska normer och att komma rätt i samhället, om viljan att betala tillbaka till ett land som öppnat sig för dem för att ge dem bästa skydd och frihet. 

Men...... 

Första chatsamtalet till mamman gav mig en stjärnbeströdd knock-out tillbaka till den svenska PK-verkligheten:

-"Hej! Jag blev lite ledsen av att läsa artikeln. Dels för att du förlorat ditt barn men också för att du slits mellan vad andra tycker är rätt och vad du själv tycker är rätt. Jag vill bara säga att jag tycker att du är stark och en förebild för dina barn!"

Stark och - förebild???? OMG. När barnen åker från fred och frihet och slaktar oskyldiga i ett religionskrig?? Vill den blåögde chattaren att mamman ska bli en stark förebild för andra barn också?

Nästa fråga är relevant:  Jag undrar varför du inte ser till att redan nu spärra barnens pass, och vad du har för strategi för att försäkra dig om att de som är kvar inte reser?  

Men svaret från mamman gör mig fullkomligt mörkrädd och olycklig:

Gällande passen så vill jag inte spärra dem för att de ändå måste kunna känna sig fria och röra sig som de vill. De kanske åker och hälsar på släktingar i deras hemland, till exempel. Jag har ingen strategi, men jag är uppmärksam på varningstecknen.

6 kommentarer:

  1. Det är annat än kulturministern det.
    Se "ledarsidorna.se" i dag!

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. God dag yxskaft!

    SvaraRadera
  3. Om man fått uppehållstillstånd av flyktingliknande skäl har man inget i hemlandet att göra förrän man flyttar tillbaka för gott. Hur svårt kan det vara att förstå det?

    SvaraRadera
  4. Med den likgiltiga laissez-faire-inställningen kan inga mördare stoppas. Så den går naturligtvis hem i Sverige.

    SvaraRadera
  5. Hon glömde göra reklam för monas telefon, där man fixar problemet. Vilken mamma, det är verkligen en skymf mot oss svenskar att hysa detta folk. Hon pratar som Batra lärt henne, fattar inte att våra politiker ger dessa människor fega utvägar där deras ansvar tas ifrån dem. De har en otäck miljö som skapar mördare i islams namn, moskeer är platser för rena indoktrineringar. I hemmen verkar det inte vara ett dugg bättre, när de t o m gratulerar till en sons död. Ändå är det svenskars fel! Jag fattar ingenting, mer än att Sverige är totalt förlorat. Det finns inga lösningar, utom drastiska sådana. Men det är enklare för politiker att trampa på sina egna än erkänna att helvetet är löst./V

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kolla Norge! Utvisade nära 4000 kriminella förra året. Märks redan i brottsstatistiken!! Way to go!

      Radera