måndag 16 februari 2015

Alla talar om bananpannkakor.

1 portionIngredienser1 banan2 ägg1 krm ekologiskt vaniljpulver1 tsk smörGör så härMosa bananen med gaffel i en bunke. Knäck ner äggen, strö ner vaniljpulvret och vispa ihop till en kladdig massa. Klicka ut smeten som små plättar eller lite större pannkakor i en stekpanna. Använd smöret till stekningen. Grädda bananpannkakorna på båda sidorna på låg värme .


Servera ev. med en klick turkisk yoghurt och lite skivad frukt eller färska/tinade bär.

5 kommentarer:

  1. De här är jättegoda. Jag har gjort dom ett bra tag till tösen. Det går bra att skippa vaniljpulvret om man tar riktigt mogna bananer. Ha inte för hög värme då det söta gärna gör så det bränns vid lätt.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar bara blanda ner mosad banan i en halv sats vanlig pannkakssmet, men det här låter gott.

    Jag steker tunna pannkakor och har skinka, lök och ruccolasallad eller färsk bladspenat i smeten. Det finns mycket gott man kan göra. Man tager om man så haver!:-) /V

    SvaraRadera
  3. Jepp, bara att öppna kylen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Påminner inte detta om vad Vegitarier äter ?
      Jag brukar göra en liknande smet till något,som jag kallar pannkaka...Men äter stekt fläsk till,och tar event. en banan till efterätt !
      "Ekologisk" får jag som pensionär avstå,för de bättre bemedlade...Gör inget eftersom jag växt upp på ett trädgårdsmästeri och vet,att allt blir ekologiskt,bara man ser till att gödsla ordentligt med hästskit....

      Radera
  4. Trender Lars, trender, att undvika mjöl!

    SvaraRadera