fredag 2 januari 2015

Dagens nyhet fick mig att tro på tomten!!

 Nyåret firades ganska lugnt i Malmö, med undantag av firandet på och kring Möllevångstorget där polisen fick göra insatser redan innan tolvslaget. Strax efter tolvslaget skärskadades en man, stämningen var hätsk, och raketer sköts mot människor.På torsdagsmorgonen var det lugnt och stilla i Malmös centrala delar. Men inte alla låg och sov efter firandet kvällen. Unga medlemmar ur muslimska Ahmadiyya städade hela stan. 

-"Det finns flera orsaker till städinsatsen", förklarar Atta Elahi, vice ordförande i samfundets ungdomsförbund i Malmö. Att vara muslim innebär att man också ska tjäna mänskligheten och göra goda saker för samhället man är en del av.
– "Det kan handla om städning, som i dag, eller besöka äldre människor och ålderdomshem eller att ge flytt- eller läxhjälp".Sedan ville medlemmarna också passa på att ge en annan bild av islam än den som kanske syns mest i media, när militanta och krigiska personer som kallar sig för muslimer utför våldsdåd i religionens namn.
– "Men de har ingenting med islam att göra. De har kidnappat islam! Islam är fred.Imamen Tahir Hayat håller med". I samfundet tycker man det är vikitgt att lära sina ungdomar att man ska engagera sig i samhället.
– "Därför ville vi börja det nya året i positiv anda."


2 kommentarer:

  1. Saknar den populära sagostunden i skolan..Då fick de mest begåvade eleverna,stiga fram till katedern och berätta sitt äventyr !
    Visserligen kan de som läser PK-organen fortfarande känna en vind av dåtida sagostunder.....om de läser mellan raderna !

    SvaraRadera
  2. Sverige förfaller
    http://extraval2015.wordpress.com

    SvaraRadera