lördag 20 december 2014

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson ljuger i egen business.


Sverige är det land i EU som tar emot allra flest asylsökare från tredje världen i förhållande till befolkningen. Men generaldirektör Danielsson säger såhär:

-"Är Sverige en del i EU? Ja. Har vi skrivit under Genèvekonventionen? Ja. Är det krig i Syrien? Ja. Är Sverige ett bra land att komma till? Ja. Frågan är vad man vill att vi ska ändra på. Att gå ur EU eller ändra på flyktingkonventionen är inte så lätt. Men visst, vi kan göra det miserabelt att komma hit. Då kommer så klart ingen." 

Den arroganta och raljerande tonen talas av en person som inte har för avsikt att lyssna på nån annan än sig själv. Det har väl inget med EU och Genèvekonventionen att göra att vi tar emot fler invandrare
än alla andra EU-länder, vad snackar tomten om? 
Och "om vi gör det miserabelt att komma hit, så kommer så klart ingen"??? Vem vill göra det miserabelt? Men vi behöver säkerligen inte ösa slott och livstidsförsörjning över människor som bara är lyckliga om de slipper dö och lemlästas.

Danielsson fortsätter: - Om vi håller oss till fakta: Förra året gav Sverige skydd till cirka 30 000 människor. Samtidigt finns det 6,5 miljoner internflyktingar i Syrien. Libanon har tagit emot 1,5 miljoner människor. Turkiet har tagit emot lika många människor på en månad som EU gjort sedan kriget började. Och så sitter vi i Sverige och pratar om ”massinvandring”. 

När en generaldirektör snackar "fakta" och ljuger som en borstbindare måste nån reagera! Sverige tog emot över hundratusen flyktingar förra året  - inte trettiotusen. Och jämförelsen med Turkiet och Libanon är för låg, de är grannländer som det är enklast att ta sig till, men där bor flyende i tältläger utan räntefria lån, egna tolkar och coacher och tjugotalet laxar skattefritt i månaden - utan krav på nån som helst motprestation.


DN

4 kommentarer:

  1. Det är ett underligt beteende. Har de inte förstått att det går inte att lura alla hur länge som helst. Eller är de totalt oförmögna att växla spår. Det är förbaske mej generande och förolämpande att ständigt bli behandlad som en helt ovetande idiot av detta s.k. etablissemang. Läst någonstans idag att det var uträknat att omkring tjugotusen personer egenmäktigt tror sej bestämma allt i det här landet. Detta utan att ta någon som helst hänsyn till folkviljan. Dags att ändra på detta snarast möjligt.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Undrar vilka de där tjugotusen är?

    SvaraRadera
  3. Genevekonventionen från 1950 talet,säger att flyktingar skall ges temporärt tillstånd att stanna i grannland,tills konflikten i hemlandet är över,vad förstår inte generaldirektören?ljuger förvanskar fakta uppblåsta politruker som går från det ena högavlönade arbetet till ett andra, tydligen utan kunskap eller skam!

    SvaraRadera
  4. Mycket kunskapsluckor hos den högavlönade affärsmannen.

    SvaraRadera