fredag 14 november 2014

Kyrkoherde Staffan Hellgrens Lilla Röda.

Igår fick jag den här lilla publikationen från Svenska Kyrkan i min brevlåda. 

Det fick alla andra i min kommun också.Normalt skulle jag kanske inte ens ha ögnat igenom broschyren innan återvinningen, men örnögat föll på det röda omslaget och texten "Över en miljon utvandrade från Sverige" och "Flykt".

Så varför skulle Svenska Kyrkan så här i juletider skicka en broschyr med en påminnelse till mig om att i Sverige för länge sen, hade vi också människor som utvandrade för att undgå fattigdom och finna livet nån annanstans?Om inte för att sätta fingret mitt mellan ögonen på mig, och väsa: SKULD! Medfödd skuld. Ärvd skuld. 

Vilket i Staffans Hellgrens ögon ger mig att totalt ansvar för att ytterligare sänka svensk välfärd och för att kasta in flyende människor i ett utarmat utanförskap  utan resurser.

I sin ledare slänger kyrkoherden lättvindigt ur sig:-"En del skyller Gud för lidandet och ondskan i världen, när det är vi människor som ställer till det. När egoistiska, enögda uppfattningar får fäste i människor finns risk att hon blir hänsynslös". Han hävdar också att det står människan fritt att välja att göra det onda eller det goda. Egoistisk uppfattning? Ja var kom den egoismen ifrån? Möjligen från Gud, som inte tillåter oss några andra Gudar hava. Och denne ende, mäktige Gud som ju påtvingat oss total Lydnad så att det må gå oss väl i livet. Så varifrån kommer den valfrihet Staffan Hellgren yrar om. De massakrer vi har idag sker på grund av en kamp om vem som lyder denne väldige Gud bäst och mest. 

Staffan Hellgren fortsätter:-"Jag blir beklämd av att se så mycket rädsla projiceras på andra människor, kulturer och religioner. Idag anser Sveriges tredje största parti att människor som flytt hit ska åka tillbaka till det land de flydde från.Jag menar att det handlar om rädsla och okunnighet."Sedär; där kom den, den väl infogade stats-anti-SD-propagandan. Jag och 800 000 tusen myndiga svenskar har "röstat fel, för att vi är rädda och okunniga".

Räddast och okunnigast av alla är dock Staffan Hellgren själv, som nu brutit mot ett av Guds budord om falskt vittnesbörd. För var har Staffan Hellgren läst att Sveriges tredje största parti vill skicka tillbaka flyktingar till det land de kom ifrån? SD vill begränsa invandringen tills vi har mänsklig förmåga att ta hand om de flyende på ett anständigt och människovärdigt sätt. Själv blir jag beklämd av isolering, mobbning och utfrysning av människor på grund av åsikt.


Det är möjligt att Staffan Hellgrens allenahärskande Gud uppskattar Hellgrens och många, många andras böjelse att för hans skull skarva och fara med osanning. Men jag gör det inte. 

Hellgren har med sitt fördomsfulla och inskränkta svammel fått mig att  i år avstå från Svenska Kyrkans första advent, lucia, julbön, samling vid krubban och julotta. 

Ty jag är så okristligt dum att jag inte känner mig välkommen.

5 kommentarer:

  1. Det de skriver om SD är ju förtal.

    SvaraRadera
  2. Svenska Kyrkan - en kyrka för alla??

    SvaraRadera
  3. Svenska Kyrkan är på väg att avskaffa sig själv....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i den traditionella betydelsen har svenska kyrkan redan avskaffat sej. Det vill säga den svenska kyrkans ledning i alla fall. Det som först öppnade mina ögon var hanteringen av Ecco Homo. När Eva Brunne, Helle Klein, Antje Jackelén med, får man förmoda, sina sympatisörer, leder den den svenska kyrkan, då finns det inte mycket hopp kvar för vad kyrkan en gång var och stod för. Jag själv är väl närmast ateist, men har alltid uppskattat kyrkan för att vara traditionsbärare, lyssnar gärna på kyrkoorgel, till och med gamla psalmer i nostalgiska stunder. Men nu är det moderna tider, inte minst inom kyrkan. En vänsterpolitiserad och avkristnad och aningslös kyrka som det inte finns någon egentlig anledning att stötta på något vis utom möjligen lokalt. Det är både synd och skam att höra och se kyrkan uttala sej, närmast en förolämpning mot det som en gång var en kyrka med kristliga och traditionella förtecken. Nuförtiden tittar man mest efter om bockfoten sitter till höger eller vänster på dessa kyrkans representanter. Nästan alltid sitter den till vänster.

      Skogis.

      Radera
  4. Svartrockar har tidigare tryckt ner människor,Jesus upphöjde dem,nu blir det ännu värre med ärkebiskopen som tydligen inte ser någon skillnad mellan Mohammed eller fredsfursten Jesus!

    SvaraRadera