lördag 18 oktober 2014

Främmande farkost i skärgården. Är Åsa Romson ute och seglar med sin båt??

5 kommentarer:

  1. Jag utser Jungman Jansson, Skogis och Månsson till kommendörkaptener på något av det fartyg som finns kvar i flottan.
    Ni för spränga hur många sjunkbomber som nu flottan förfogar över, så kan jag åka upp med en rote för att flygbomba när ubåtarna (är oftast två) kommer upp till ytan eller så får ni ramma ubåtarna......om det nu inte är tant Hulda på ön som har ringt in till flottan igen!
    Hujedamig!
    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja..jag vill nog hellre sitta bak dig och spana "lide grann från ovan"..
      F.ö kom väl denna "incidenten" som på beställning,eftersom det råder nyhetstorka efter Löfvens tillträde.Nu gäller det att förse folket med skådespel,(liksom i gamla Rom) under svåra tider ! 70.000 "asylsökande flyktingar" hittills i år, huvuddelen svarta som förmörka stora delar av Absurdistan.
      Minns f.ö.vilken sensation senaste U-båtsjakten skapade.
      Hela skärgården vimlade av nyfikna,som ville få se en skymt av "något skorstensliknande"...Om det sedan var en NATO el.ryss spelade ingen större roll,huvudsaken de kunde se vågskvalpet !Tyvärr var det då på 80-talet enbart minkar som lekte.Detta kunde man senare konstatera,till ÖB och Bildts stora förlägenhet.

      Radera
    2. Var det detta som du betraktade som ett "skarpare läge" förra veckan Stefan ? :)

      Radera
    3. Ja Lars...nu är vi inte engagerade i u-båtsspaningarna, endast några fåtal helikoptrar...förra veckan med förhöjt beredskaps läge var några tusen meter ovanför vattenytan!
      Om jag kunde skulle jag gärna bjuda med dig på en flygtur...men tyvärr!
      Stefan H

      Radera
  2. Bra team där, kan nog reta upp den osynligaste u-båt....

    Eller den gamle minken?

    SvaraRadera