onsdag 22 oktober 2014

Ska vi bara gilla läget och vänta på försenade läkare?

Magdalena Ribbing säger JA, för att "alla i vårdsektorn är tidsmässigt pressade och har svårt att passa tider". Hon menar att förseningar inte beror på läkarens slöhet utan på att något har inträffat som har förskjutit schemat.
-"När man går till doktorn i dag ska man ge sig tid för doktorns försening. Och har man inte tid att vänta de där minuterna – måste man skaffa sig den marginalen, så som det ser ut i dagens samhälle." 

Jag säger självklart NEJ. Det är inte/aldrig acceptabelt att stjäla andra människors dyrbara tid. 

Man har via skatten en överenskommelse, betalat dyrt för vården, och besökstiden har planerats av läkaren. Så, vad menar Ribbing? Att läkarna och personalen pressas av arbetsgivaren att slå knut på sig själva, är nåt som vi hukande och lydigt ska acceptera genom att betala med vår tid som pressats av våra arbetsgivare. 

För tiotals år sen var detta inga problem. Men självklart, om doktorn "upptäckt nånting som föranlett ytterligare undersökning" eller "nån blivit bestört över ett besked från läkaren och behöver tröst" då måste vi förvänta oss att läkarna ska ta sig den tiden

Men, det är inte  de andra patienternas problem. 

Det är arbetsgivarens problem, de MÅSTE se till att ett läkarbesök planeras utifrån dessa högst sannolika scenarion och utöka besökstiden per patient, så den blir båda rimlig och mänsklig.



2 kommentarer:

  1. Som tidsfascist så kan jag bara hålla med dig. DET ÄR INTE OK ATT STJÄLA ANDRA MÄNNISKORS TID!

    Vad som skiljer nu och "tiotals år sen" är att läkarna är sina egna [undermåliga] sekreterare då landstingen i missriktad spariver sparkade läkarsekreterarna som kunde ha dussinet "doktorer" som uppdragsgivare.

    SvaraRadera
  2. Skönt att jag inte är ensam. Kan inte alls förstå etikettmästarinnan Ribbings hållning här.

    SvaraRadera