torsdag 30 oktober 2014

Roy Andersson är en självgod liten gris.Och det skriver Lena Andersson böcker om.

Förra fredagen satt Roy Andersson, en svenskt uppburen, prettofilmmakare med dyster människosyn och höga tankar om sig själv. Andersson berättade hur han äcklades av alla gods och herrgårdar på tågsträckan mellan Malmö och Stockholm. Han spydde över dessa ärvda förmögenheter - och njöt av det.
På Skavlans fråga om inte Andersson själv är tät, och äger en fastighet på Östermalm, svarade Andersson älskvärt - som bara sanna kommunister kan - Jo, visst, jag har haft "tur"! Skavlan undrade då om inte godsägarna och adelsmännen också haft "tur"? Jo, medgav Andersson, så kan man se det, men de har haft en annan slags "tur". Underförstått, ett mycket, mycket sämre, fulare och obehagligare slags "tur" än Andersson själv.

Nu råkar min antipati mot denne hipokrit plötsligt sammanfalla med antipatin mot bokskrivaren Lena Andersson, en svenskt uppburen, prettoskribent med dyster människosyn och höga tankar om sig själv. 

Förra året mottog nämligen denna Lena Andersson Augustpriset, och jag rusade ut och köpte boken "Egenmäktigt förfarande".  Det var så tröttsam och usel skönlitteratur, om förutsägbar narcissistisk omöjlig kärlek, att jag znarkade mig igenom den och slängde den sen i soporna. Vem orkar med psykologiserande analyser av en människa som har en hang-up på en annan? Tydligen svenska kvinnliga bokköpare.

Nu visar det sig i skvallerbladen att den av Andersson(Lena)/ "Ester" i boken så hett åtrådde är - da-da - Andersson (Roy)/"Hugo Rask" !

Och som om det inte räckte att Ester/Lena fjäskade för denne överårig fete hanne, i boken om kvinnors längtan efter mäktiga män, så kommer i år uppföljaren:
"Utan personligt ansvar", där Ester är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. 

 På´n igen alltså.

Spara pengarna! Såvida ni inte vill bli mjölkade på slantar av en krämare som hittat "tur" och ett  billigt koncept till rikedom.


9 kommentarer:

  1. Från kommunister och Ebolasjuka,skall man hålla sig på behörigt avstånd !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lars ett lååååångt avstånd. Båda lika förfärliga.

      Radera
  2. Jag har lärt känna en vänsterpartist. I motsats till Gardell, Helin, Soran, Madestam, Ernman, och alla de andra hycklarna så har hon givit två av sina två rum i en Stockholms närförort gratis till två invandrare. dessutom jobbat idéellt i Syrien. Henne känner jag respekt för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sådan personer fanns även i min lilla stad tidigare,innan man stängde dårhuset !
      F.ö bor i "mitt hyreshus" en zigenarefamilj,som upplåter sina rum till "de fattiga EU-medborgarna".Varje kväll framemot 9-tiden börjar de stå utanför på gatan och skrika något,som jag inte kan förstå...
      Men kort efter går hissen på nytt.... Men om dessa är kommunister vet jag ju inte. ;)

      Radera
    2. Kan du sova gott i ditt hus Lars? I mitt hus har vi några som inte är anpassningsbara och lär aldrig bli det heller.
      Sverige är främlingsfientligt sägs det, undrar varför??

      Radera
  3. Var det inte Roy Andersson som gjorde en (lång)film som totalt samlade 37 betalande?? ALLA föreställningar inräknade..
    Undrar vilka som betalade produktionen? Min slöso-radar säger att jag har bidragit om än med en liten del..

    SvaraRadera
  4. Ledsen, Arlav...Han har gjort flera. Din slöso-radar kommer att gå i taket!

    SvaraRadera
  5. Är han inte just en sån äkta medelålders vit heteroman som Åsna Romson föraktar?

    SvaraRadera