tisdag 28 oktober 2014

Quick fix.


Svarta rubriker, rapporter om död och förtvivlan. Ebolaepidemin har fyllt tidningar, TV och radio de senaste månaderna. Och nyheterna skrämmer många barn.

– Om vi inte hittar något botemedel kommer det inte finnas några människor kvar på jorden snart.
Det säger en pojke, 10 år. 

Svensk kvinnlig psykolog i foträta skor har lösningen: Barnen ska skänka sin veckopeng till insamlingshjälp, och sen ska föräldrarna se till att de sover i föräldrarnas säng. 

3 kommentarer:

  1. Tony Abbot tar täten igen, Australien sätter personer som varit i västra Afrika i karantän.

    Kulturmarxisterna på stasiradio jobbar på:

    "Australien har inte drabbats av något ebolafall än men i förra veckan isolerades en 18-årig flicka som varit i ett eboladrabbat land. Hon hade feber men det visade sig att hon inte var smittad.

    För några veckor sedan kom det fram att Australien nekat en förfrågan från Storbritannien och USA om att skicka sjukvårdspersonal till Sierra Leone för att hjälpa till på ebolasjukhusen där.

    Reaktionerna mot Australiens beslut är hårda.

    – Detta förbud kommer inte att göra något för att skydda Australien, säger läkaren Adam Kamradt- Scott till nyhetsbyrån Reuters. Det enda det gör är att ytterligare spä på Australiens humanitärt dåliga rykte. Detta är bara politik för det finns mycket lite medicinskt stöd för det här beslut, säger han.

    Flera länder i Afrika och i Latinamerika har infört liknande förbud. Sydafrika införde för en vecka sedan ett begränsat inreseförbud. Men Australien blir det första rika landet att helt stoppa alla inresor från eboladrabbade länder."

    Om man är ett rikt land ska man tydligen sätta anra länders medborgare före sina egna. Kan vi klona Tony Abbot och ersätta Löfvet med honom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte sedan den fruktade Svininfluensan för några år sedan,har Läkemedelsbranschen sett så ljust på framtiden.
      Nu gäller det att smida medan järnet är varmt.Knappt har man från kundernas sida,lyckats rymma ut och sanera efter de gigantiska lager av oförbrukade vaccinationsmedel,förrän nästa pest drabbar världen.
      Möjligen skulle man informera barnen om,varför sådana Ebolautbrott uppstår.Detta istället för att utnyttja deras okunskap,och profitera på deras penninggåvor.

      Radera
  2. Jag gläds med de länder som har down-to-earth-ledare med sunt förnuft och hjärtat på rätta stället. Men är faktiskt jäkligt avundfrisk på dem också.
    Och Lars, okunskapen måste odlas för att få lydiga medborgare, som skänker bort allt och tror att allt går över sen.

    SvaraRadera