onsdag 29 oktober 2014

Jag har inte dåligt samvete för tiggarna.


Var femte stockholmarna tycker att tiggeri är störande, det är en kraftig ökning. Hmm, det ökar i takt med antalet tiggare verkar det som, för en klarsynt. 

Varför är detta störande? "Jo, det ger oss dåligt samvete", menar Hans Svärd, professor  vid Lunds universitet. – "Det går väldigt många standardberättelser om dessa grupper; dom kan vara farliga, dom är offer för kriminella ligor, att de egentligen inte behöver tigga utan att de gör det av rent okynne. De här berättelserna har en stark funktion i samhället eftersom det är ett sätt för oss att avlasta oss skuld och positionera oss gentemot andra människor, ett sätt att inte behöva ta i problemen"

Kyss mig professorn! Hur kan nån som betraktas som kunnig och expert uttala sig så debilt. Jag har inte det minsta dåligt samvete och jag känner absolut noll skuld, över att tiggarna de senaste åren tvingat sig in på mitt liv, drällandes kring mina fötter. 

Däremot blir jag fly förbannad. Jag har slitit hårt i ett helt liv och itutats att höga skatter i gengäld ska garantera att igen ska klänga vid mina fötter med hjärtsjuka barn och pappersmuggar. Jag har inte vuxit upp i detta samhälle som präglat mig av solidaritet - för att upptäcka att staten har lurat mig.

Det hjälpte inte att jag lydde, gjorde mitt bästa, var en lönsam liten vän, och tog min del av ansvaret. De här tiggarna gör mig så pissed, för att de totalt bedövar mig med sitt mångfald, de trubbar av mig, flår mig på min medfödda medkänsla och passiviserar min instinkt.
För det är inte möjligt att slita hjärtat ur kroppen trettio gånger om dan sju dar i veckan. Till slut orkar ingen bry sig. Det är det bittra resultatet av detta sorgliga vardagsscenario som EU tvingat Sverige att leva med och acceptera.

7 kommentarer:

  1. EU ersätter Absurdistan för att man har sååå stort hjärta för dessa zigenare..
    Pengar är på väg under förutsättning,att landet även i fortsättningen blir en form av avstjälpningsplats för "EU-fattiga" .
    Troligen inte första gång ett land prostituerar sig likt Sverige.
    Dock inget att skräppa om,som Ägget på sin tid gjorde !

    SvaraRadera
  2. Har verkligen nåt land förut själv berövat sig på ekonomi, trygghet och stabilitet som Sverige gör nu?

    SvaraRadera
  3. Brukar handla min mat efter kl 18 på kvällen, då sitter inga tiggare kvar vid butiksdörren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lås då dörren riktigt efter dig...och glöm inte sätta på larmet,
      eftersom nattskiftet avlöser tiggeriet efter 18 ...

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  4. Kriteriet för att kunna kalla sig expert är att man är tillräckligt långt hemifrån för att vara okänd!

    SvaraRadera
  5. Är så innerligt trött på "HAJJ HAJJANDET" utanför livsmedels
    affärer samt det enahanda dragspelande.
    Här i norr slutar tiggarskiftet 18.00 så visst är det organiserat.
    Gatubilden blir allt värre, börjar likna ett U-land.

    SvaraRadera