onsdag 1 oktober 2014

Här kommer klipp- i - Långstrump.....

Såg en tidsenlig löjesdebatt på StatsTV igårkväll om dår-pippi-förbudet. 

Ovanligt nog stod DN för sansen och balansen, men det var inte svårt när Erik Helmerssons meddebattör var barnboksförfattaren och läraren Anna Munyua. Hennes da-da-da-svammel mötte Helmersson med raka frågor om var gränsen ska gå när det gäller censur i gammal konst, och om det fortsätter så här vem är det som ska bestämma vad som absolut måste förbjudas eller inte. 

Munyua undvek alla korta raka frågor med nya förvirrade floskler, men gav slutligen svaret att det var "grupper"som ska stå för förbuden.  

Man får utgå från att Munyua har en väldigt klar bild om vilka som får och INTE får vara med i dessa framtida Stasigrupper.

3 kommentarer:

  1. Såg inte programmet undrar dock, är det kanske möjligt att lämna svensk barnbokstradition ifred, finns säkert andra länders barnböcker som passar bättre för "damen" ifråga. Inte är det tvingande att läsa svenska barnböcker ?
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon barnboksförfattaren stog sig slätt mot Helmerson,bara svamel,någon grupp skulle kolla om litterarturen var fri från rasism,lite som gamla DDR.

      Radera
  2. Visar bara att kulturblandning inte är bra. Till skillnad mot Elaine Eksvärd verkar hon inte klara av det. Känner sig troligen inte hemma någonstans och tar ut det på andra.

    SvaraRadera