lördag 18 oktober 2014

Behövs det nån mer minister i S-regeringen? Än Mehmet Kaplan.



Bostadsminister Kaplan lägger ut texten i turkiska medier om hur det svenska erkännandet av Palestina ska gå till, vilka stadier det skall passera och vilka positioner Sverige förväntar sig att andra länder ska inta i den processen

-Så som statsministern läste upp det i regeringsförklaringen, kommer Sverige att erkänna Palestina. Det kom reaktioner från dem som, i likhet med Israel och USA, finner detta problematiskt. Att Sverige, som en av de viktiga länderna i EU, erkänner [Palestina] är naturligt. De ockuperade territorierna kommer, om Gud vill, att befrias, och östra Jerusalem kommer att bli Palestinas huvudstad. Vi kommer att hjälpa till med detta som regering"

Är statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström till freds med att bostadsminister Mehmet Kaplan agerar i svensk utrikespolitik på det här sättet? Att han utfäster svensk hjälp för ”befriandet” av, av Israel ockuperade territorier och att östra Jerusalem ska få status som Palestinas huvudstad? Att han som bostadsminister recenserar andra länders reaktioner och berättar vilka förväntningar som Sverige har på hur länder som Turkiet, Frankrike och Israel ska agera?


Ty att en fackminister tar på sig sådana uppgifter i utrikespolitiken tillhör inte vardagen. För att uttrycka det mycket, mycket milt.

8 kommentarer:

  1. Mehmet Kaplan har redan börjat vis att han inte är en "svensk bostadsminister" med svenska folkets boende som sin huvuduppgift, han har blivit islams representant i regeringen, på alla områden.
    Precis som förväntat..
    Framtiden blir spännande, särskilt om erkännadet dröjer, och dröjer länge...

    SvaraRadera
  2. Vi är en lätt erövring. Vi verkar vilja bli erövrade, och betalar bra för det.

    SvaraRadera
  3. En tvättäkta Quisling i Sveriges regering....och IS öppnar ett konsulat i Ankara som han säkert kommer att kräva att vi har diplomatiska förbindelser med...hur f-n tänkte Löven?
    Stefan H

    SvaraRadera
  4. Eeeeehhhhhh.....tänker.......Löfvén....

    SvaraRadera
  5. Jo jo,planerna går helt enligt det sk projektet.
    Man skäms över att vara svensk!
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  6. Obildade, outbildade politiker som inte kan tänka sunt. Ställer bara till en massa elände för Sveriges befolkning. Bilden av Kaplan skrämmer, är han lika hemsk i verkligheten? Vad kan statsministern göra åt detta annat än att låta munnen rabbla på och förvilla?

    SvaraRadera
  7. Outbildad är även "vår" utrikesminister som i veckan visade att hon inte kan skilja på orden Budkavle och munkavel.
    Ingen skall få belägga mig med budkavle för min uppfattning i Palestinafrågan Sic!
    Så uttalade sig denna dåligt allmänbildade person.
    Inte konstigt att mästerbloggaren Kurt Lundgren envit benämde henne för Krösa-Maja när hon var komissionär i EU!
    "Man bör nog hellre tiga och ev,tagas för dåre ,än att öppna munnen och undanröja alla tvivel."Abraham Lincoln.
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  8. Den gamle Abe, han visste vad han snackade om. Kurt Lundgren, vad har jag missat, Katinka?

    SvaraRadera