måndag 29 september 2014

Har SVT så låga tankar om barn?



I nyutgåvan av Pippi Långstrump har SVT klippt bort material som kan uppfattas som "stötande." Förändringar som gjorts är att scener där Pippi refererar till sin far som ”negerkung” har ändrats så att hon numera bara säger ”kung”. Och en scen där Pippi leker ”kines” genom att sträcka ut huden runt ögonen har klippts om. 

Det var SVT som själva tog initiativet till förändringarna.– Vi ser att målgruppen är barnpubliken och vi tror att det kan upplevas "sårande" eller "nedsättande" för barn som ser och hör det här. 

Sårande och nedsättande? Det är statsTV och deras manipulativa detaljstyrning  av medborgarna. 

- Folk har fel i huvudet - det finns lika mycket rasism i Pippi som det finns porr i Hockeykväll. Gå till doktorn, ni är sjuka.

5 kommentarer:

  1. Det lustiga Carina, är att ingen förmodligen förknippat detta med rasism om inte kulturvänstern gett sig in i leken.
    Nu görs det och nu får allt fler skäl till att utbrista i ilska.
    Vinnarna på detta trams? Förmodligen SD...

    SvaraRadera
  2. Ja vem som vinner i slutändan? Måtte det vara förnuftet och SD. Uttrycket "man tar sig för pannan", har för länge sen förlorat sin betydelse.

    SvaraRadera
  3. För barn till muslimer är nog de 40 rövarna i Ali Baba sårande,det måste bort,eller är det ok att vara rövare?

    SvaraRadera
  4. Kulturkommunisterna verkar ha för mycket tid.Mitt tips till dem är Ture Sventon, där har du verkligt förtryck mot den stackars oavlönade medhjälparen Omar. Ta bort Sventon och gör Omar till chefsdetektiv, annars är det ofelbart.vitmaktdemonstration.

    SvaraRadera
  5. Man borde ta bort ordet kung i böckerna. Vår kung som alltid är proper och välklädd av sig, har tagit illa vid sig av Pippis pappas klädsel.

    SvaraRadera