söndag 21 september 2014

Nu har jag farit runt på stan.

Och under tiden har jag grubblat på Fredrik Reinfeldt. Jag har stängt av bilradion och mobilen för att få vara ifred med mina tankar. På tippen slank jag in på ett sidospår när jag såg tippvakterna med kängor, solglasögon, rasslande feta nyckelknippen och walkie-talkies, på bröstet stod VÄKTARE med stora svarta bokstäver mot neongult. Dessa män trampade omkring, och dirigerade folket med sina välfyllda Statoil-släp i de sjufiliga passagerna fram till sopkärlen. En kvinna åkte på en riktig omgång eftersom hon i den sömniga evighetskön drömt sig bort på facebook och missat att rulla fram två meter. Jag tänkte att nästa överallt finns dessa robotliknande övervakare som pekar med hela handen nuförtiden. Men kanske de behövs? Över ett folk som snart inte kan ta hand om sig själv IRL. 

Men nu var det Fredrik Reinfeldt. Jag tänkte mig plötsligt att han lider, och är helt och hållet skakad, fullkomligt tillintetgjord och oförstående över att han blev utslängd och ratad.  Han ville ju så väl, visste så bäst, inte ta i med tång, vi-och-dom, öppna hjärtan, var gick det åt faderitten. 

Jag tänker att han i många år haft en så tjock och go mys-olle på sig av lismande ja-sägare, som bara hyllat allt som har kommit över de Reinfeldtska läpparna. Och som inte givit nåt utrymme åt de som vågat tycka olika. 

De underdåniga Reinfeldtsföljarna har dock snabbt bytt steg, och nu över en natt förvandlats till belackare

Jag skulle också gömma mig.


8 kommentarer:

  1. Fantomen i valet och kvalet.
    Vad sägs om en slide-ruler?
    Matte kan ju vara lajban.
    Hur var det nu
    Inte skära bara rispa.
    Ok?

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Hm...jag har en liten hemlighet...Reinfeldt följde med mig på flygningen utomlands...jag tog en sväng förbi Nordsjön och där råkade jag dra i spaken med den röda skylten "Rescue" så han försvann upp i det blå...utan fallskärm!
    Stefan H

    SvaraRadera
  3. Upp i det blå?
    Var han en ballong?
    Du men damp som en hösäck, eller nått?

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du Jungman...Jas Gripen F dubbelsits går det att utlösa bakre raketstolen (katapultstol) från förarplats....ingen trevlig åktur, har själv prövat i England, dock från marken.... jag hann inte se om han såg ut som en ballong när hann flög upp ca 250-300 meter eller om han såg ut som en hösäck när han landade...ler!
      Stefan H

      Radera
    2. Bladh från
      F18(?) landade ju I en höstack.
      Flög visst vidare efter en tid med benprotes.
      Svensk Bader...

      Jungman Jansson

      Radera
  4. Hur skulle vi klara oss utan Stefan? Ta med dig hela PK-gänget och ISIS, så vi får lite lugn och ro här på jorden!

    SvaraRadera
  5. Enligt vanligtvis välinformerad PK-press,skall Ägget (som surnat) och hans f.d.(krigshetsande) utrikesminister Bildt,ha erbjudits asyl i USA.
    Någon form av en ny Foundation skall bildas,för att säkerställa en godtagbar inkomst åt de båda !

    SvaraRadera
  6. Tystnaden bjuder till masspekulationer.

    SvaraRadera