måndag 15 september 2014

Det finns inget lättare att få "likes" på än förutfattat och vulgärt SD-hat.

Läste just ett inlägg på FB som var äcklad av "alla brunskjortsälskande blekfisar som kröp upp från stenarna samtidigt i detta land igår". Det här är skrivet av en person som jag tycker om, som jag skulle göra allt för och som jag brukar respektera. Och alla hundra  "lajks" likadant, fina härliga människor, men som bekräftar och gullar med varandra i gemensamt hat mot nåt som de läst om i expressen. Jag var som vanligt dumt (- om jag vill bli älskad av alla. Vilket inte är mitt mål i livet.) rebellisk och gick in som ensam motvallskärring:

-Med risk att förföljas av hatare och våld. Här är en SDare, som inte förstår vad du menar. Det känns väldigt förenklat att stigmatisera ca en miljon människor som lättlurade, otrygga nazister och fascister, som ska tvångsbehandlas och isoleras. Jag röstar på SD för att jag älskar alla människor av alla möjliga olika slag, och inte vill se fler människor som kastas in i bilbränningar,stenkastningar och vrede i utanförskap och ghetton - utan all möjlighet till framtid. På altaret av att vi i Sverige ska vara världens liberalaste humanistiska stormakt. Hur kan man vara en humanistisk stormakt när man skiter fullständigt i fattigpensionärer med 7000 före skatt, äldrevårdsboende som varken får gå ut eller duscha, sjuka, utförsäkrade, och har en skola där ingen lär sig nåt, allra minst de som inte fått en chans att lära sig språket ? Finns det nån gräns för invandringen? Eller är det meningen att om inte alla kan ha det bra, så ska vi åtminstone ha det lika jävligt. Den största humanistiska stormakten - är det den som tar emot flest flyktingar i världen - och sen skiter i dem?

5 kommentarer:

  1. Du måste förstå Carina att det är verkligen fiiina människor på fiiina adresser som vill bli "likad" av andra fiiina människor på möjligen ännu fiiinare adresser.

    Gemensamt för de flesta av dessa miniatyrer till människor brukar vara att det sällan finns några utomeuropeiska efternamn i deras trappuppgång eller kvarter. Om det väl skulle inträffa, och det kommer att ske med nuvarande asylpolitik, kommer de vara de första att ropa på åtgärder.

    Det finns ett ord för detta och det är hyckleri.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk det är just vad jag har trott Argus.... utan att var någon expert på Facebook...
      Min uppfattning var/är vidare att det mestadels är människor som gärna vill posera,och kanske rent av söka höja sin status?
      För inte kan det väl vara så,att några av dem har dåligt självförtroende,och på detta löjliga sätt söker bättra upp sin tråkiga vardag ?

      Radera
  2. Svårt, riktigt svårt för mig att inse att folk är så grunda, att man följer massan och bara hoppar på hattåget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De som följer massan är både grunda och FEGA !!

      Radera
    2. Stark ström med egna vågor går genom havet ...
      Tror jag herr Esaias fick till det.

      Jungman Jansson

      Radera