lördag 20 september 2014

Bathina Philipson - bara en blottare.


Skavlans premiär var som vanligt en mischmasch av allt, mysiga fox-killar, en god författare, en MMA-slagskämpe med så stora öron att jag inte kunde koncentrera mig på nåt annat. Men också Bathina Philipson, den muslimska blomsterflickan som gifte sig med den 35 år äldre och charmige miljardären Aje Philipson, och fick hela - nästan- kungariket. Trots att det enda de hade gemensamt var kärleken till Bathina, allt enligt hennes egen utsago(!).

Nu gör hon en iskallt befängd egotripp och ska exponera sitt "askunge"liv i en realitysåpa, och för att boosta den visade Bathina Philipson upp sig igår kväll.


Det gjorde ont. Det var brutalt. Plågsamt.
Askungen har ingenting med detta att göra, Askungen var hjältinnan i en vacker folksaga om en ung flicka, som behandlas grymt av sin styvmor och sina högfärdiga styvsystrar, och tvingas arbeta som föraktad piga. Hon förvisades till köket, men vann slutligen genom skönhet och dygd en kungasons kärlek.
Bathina har än så länge skönhet, men dygd, dvs god moral, heder, kyskhet och anständighet är det värre med. 

Läskigt besjälad av sig själv omtalade hon sin make som vore han en föraktad dräng, "gammal /tråkig/ gubbe/med hörselskada". Tonen var rå. Och det som Bathina Philipson säkert själv betraktar som wild- and- crazy-spontanitet var i mina ögon bara ren och skär enfald. 

Det kan hända att detta främmande inslag i Aje Philipsons värld en gång sågs som ett pikant inslag och partyhöjare.
Men nu? Jag tror ingen skitit i det rara äkta Blå skåpet som trebarns-mamman Bathina Philipsson gör nu.


18 kommentarer:

  1. Prostitution förekommer i många skepnader...

    SvaraRadera
  2. Håller med dig! Satt också med ett obehag framför tvn när hon pratade!

    SvaraRadera
  3. Det brukar sägas att kvinnor önskar treasker hos en man.
    1. Pengar
    2. Makt
    3. Kändisskap.
    Hon har utan tvekan fått alla tre.
    Men ger hon ett gott intryck? Nej, hon tilltalar mig överhuvudtaget inte..
    "Anonym" ovan har nog angett rätt beskrivning..

    SvaraRadera
  4. otrevlig tjej. Såg henne på Skavlan. Fortfarande muslim?? Vilken falsk typ. Håller med Anonym ovan.

    SvaraRadera
  5. Undrar var hennes muslimska familj bor nu då? Har Aje köpt dom något fint kanske.

    SvaraRadera
  6. Vilken förutsägbar individ.
    Nåja , nothing lasts forever.
    Lena

    SvaraRadera
  7. Jag blev också besviken. Hon var som en 18-åring som varit med på en dokusåpa och ville göra reklam för sig som "kändis". Jag håller med om att hon ser bra ut (än så länge) men av en trebarnsmor i 35-40 årsåldern förväntar man sig lite mer substans.

    SvaraRadera
  8. What, prostituert? Dere er sjalu, bitre og slemme mennesker. Hva vet vel dere om Aje og Bathina? La folk leve livet sitt slik de vil, så kan dere leve deres eget liv. Hold den moralske pekefingeren for dere selv

    SvaraRadera
    Svar
    1. anonym, du har fel. folk får gärna leva sitt liv, men gör de det offentligt som underhållning en fredagskväll, så får de finna sig i synpunkterna även om de är negativa. Jag har inget moraliskt pekfinger, och jag är inte avundsjuk.
      Bara riktigt beklämd. Inte minst å makens vägnar. Eller tycker du, anonym, att han förtjänar att behandlas som ett menlöst offer av sin yngre fru på bästa sändningstid?

      Radera
    2. Pffffff, upassende og plump kanskje, men et offer blir han først når han føler seg som et offer. Ikke vær så humørløs og humorløs

      Radera
    3. Avundsjuk? Nej varför vara avundsjuk på något som alla kan klara av dvs att sälja sin kropp för pengar. Det är världens äldsta yrke och kvinnor av idag borde kunna bättre. Hade hon däremot varit professor i konstvetenskap eller varit rik för att hon vunnit pengar så hade jag varit avundsjuk men inte på ett fnask som säljer sig till högstbjudande. Hon är motbjudande! KOm med något annat än denna jävla avundsjuka och är man med i TV och offentlighet så får man år 2015 finna sig i kritik när man säljer sin kropp. Det är snarare förakt jag känner

      Radera
  9. Kom osökt att tänka på uttrycket "Som man bäddar får man ligga"

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Hennes uttalande om att det numera finns det en tystnadskultur i Sverige var klockrent. Hon ansåg att vi istället för att hålla inne med våra ibland fördomsfulla tankar skulle vi yppa dem och få dem bemötta och få veta hur det i verkligheten är utan att samtidigt få glåpord, etiketter som rasist etc.Det senare är ju Expressens och DN:s paradgren. Nu hålls åsikterna istället inne och pyser ut vid valurnan och alla ojar sig.Är det ett DDR-liknande samhälle där människor inte vågar visa sina åsikter som vi vill ha? NEJ!

    SvaraRadera
  12. Tystnadskulturen är skräckinjagande, om det hade Bathina Philipson rätt, även om sammanhanget för uttalandet inte var seriöst. Fråga henne vad hon tycker om SD!

    SvaraRadera
  13. Ulf Lundsbye2015-05-07 10:25

    Såg inte Skavlan men Gokväll i SVT. Hon kändes uppriktig, sa att hon delvis gillade Aje för "det liv han kunde erbjuda henne". Så tänker de flesta kvinnor men hur många vågar erkänna det?

    SvaraRadera
  14. Jag tycker att hon framförde något viktigt som vi svenskar inte tillåts säga eller vågar säga, och jag ger henna all heder oavsett var hon kommer ifrån eller vilken klass eller kön hon nu tillhör. Att lyfta fram den censur som vi har i landet, där vi inte ens kan diskutera invandrarfrågor utan att det blir polariserat och infekterat. Om folk inte tillåts uttrycka sig uppstår missnöje och ytterligare klyftor. Ärligt talat verkar ni ha dålig självkänsla och full av avund, men ni är för stolta för att inse det. Ni hör det ni vill höra och dessvärre missar ni hela poängen.

    SvaraRadera
  15. Svårt att ta någon på allvar som använder hora eller prostituerad som ett ord för att på ett nedsättande, kränkande sätt beskriva andra kvinnor... Särskilt om det är en kvinna som beskriver en annan kvinna. Inte uppbyggande för någon, och inte särskilt moraliskt högstående heller. Klättra på varandra eller göra sig lustig på någon annans bekostnad, skulle jag däremot kalla det. Det spelar ingen roll om det handlar om en offentlig person... Bethina som person har säkert många olika sidor, liksom alla vi andra. "Den av er som är utan synd ska kasta första stenen", som det så klokt heter.

    SvaraRadera