lördag 2 augusti 2014

Ullenhag vill förbjuda ordet pengar.

-"Svarta pengar vill vi bekämpa, och pengar är grunden till att det finns olika pengar. Då ska inte en lagstiftning innehålla ordet pengar, om vi faktiskt menar att det inte finns några olika pengar", säger Erik Ullenhag.

Afrosvenskarnas förening reagerar självklart mycket negativt på detta förbud.


8 kommentarer:

  1. Vad menar karln(eller vad hen är)???

    Chrille

    SvaraRadera
  2. Nja, nu är det så att ordet "ras" faktiskt blir fel m a p människan. DNA-analys visar att den moderna människan homo sapiens sapiens är en art med ovanlig lite genetisk variation, so raser finns inte. Form, hudfärg o dyl styrs av mycket få gener och människor som ser lika ut kan skiljas genetiskt mera än t ex en svart afrikan och en svensk. Så från en vetenskaplig synpunkt är det rätt att mönstra ut ordet "ras" från lagtexter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket lär då få "skrivas om",inom vårt svenska språk.
      Hur står det till med art,stam,färg och ursprung ?

      Radera
  3. Säkert. Att förbjuda ord ger mig bara så dåliga vibrationer, därav mitt inlägg ovan. Man vet aldrig var det slutar.

    SvaraRadera
  4. Om nu, petnoga, det skiljer så lite mellan människor, hur mycket skiljer det då mellan olika hundar eller katter? Två arter där vi faktiskt medger raser. (Det lär vara typ 8% som skiljer mellan människa och babian, vilket inte ger annat vid handen att genomet är omfattande.)

    Sedan är jag själv av åsikten att skillnaden mellan människor inte har särskilt mycket med genetik att göra, bortsett århundraden av kusingiften, utan om kultur.

    SvaraRadera
  5. Jag vill förbjuda Ullenhag..
    .. och ffa att han hamnar på en position "med makt" efter valet..

    SvaraRadera