torsdag 21 augusti 2014

Ojjjjjjjjjj.


Allt fler pojkar föds med missbildad penis i Sverige. Forskarna vet ännu inte vad ökningen beror på.  Hypospadi är en av de vanligaste medfödda missbildningarna bland pojkar. Den kan innebära allt från att urinröret utmynnar på fel ställe på penis, till en så pass svår missbildning att det är svårt att avgöra barnets kön vid födseln.
Nu har forskare vid Karolinska institutet upptäckt att förekomsten av hypospadi ökat sedan 1990, från 4,5 till 8 fall per 1 000 levande födda pojkar. Kända riskfaktorer, som låg födelsevikt, provrörsbefruktning eller föräldrar från Asien, kan inte förklara ökningen. 

Det här var fullkomligt chockerande läsning.  Bara i Sverige? Jag har länge misstänkt att nåt är allvarligt fel, fel, fel på mänskligheten. 

Fast att som i Metros artikel peka ut asiatiska föräldrar som "riskfaktorer"?? Om det varit romer hade det brunnit på redaktionen. Ullenhag hade tuttat på.

5 kommentarer:

  1. Nu är jag dryg igen. Det kan bero på alltmer kemikalier i maten vi/modern äter. Det kan även bero på vaccin som moder fått. Men en annan sak är något som jag önskar att fler partier ville säga blankt nej till är GMO. GMO är ett av mänsklighetens största hot och ALLA som bryr sig om sin egen och sina barn och barnbarns framtid borde läsa på ordentligt om detta.

    SvaraRadera
  2. Men det kan ju ge urologer jobb!
    Den enes död den andres bröd brukar man ju säga...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  3. Ingen pratar om den växande skaran av inavelbarn som föds i Sverige efter 1990. Brukar inte defekterna drabba också fortplantningsorgan?

    SvaraRadera
  4. pojkar till veganer blir ofta "sovrumstjänare" det vill säga eunuck!

    SvaraRadera
  5. Inaveln. Så klart! Vem skulle våga knysta om det, såvida det inte gäller asiater eller svenskar.

    SvaraRadera