tisdag 29 juli 2014

Bra vibrationer.

Har äntligen varit i Landskrona för att mamma skulle få komma till sista vilan i sitt älskade hav. Mellan Ven och Landskrona simmar hon nu i sin nya fina blåvitrandiga baddräkt. Efter henne flöt de vita hortensiorna på det silverglittrande havet - ingen kunde önska sig en vackrare avslutning på detta liv.

Sen gällde det att äta fantastiska middagar, luncher och dricka kaffe hos alla kära i några dagar. På lördagen var det släktlunch, sen kaffe och rosévin hos min älskade tant G, 90 år,därefter räkfest i govännernas trädgård.

Tant G och jag satt och pratade minnen, och skrattade och grät om vartannat hela eftermiddagen, med kaffe och kakor på den nystrukna bländvita duken. Hettan var enorm trots tvärdrag, så tant G föreslog att vi lika gärna kunde sitta i underkläderna, eftersom vi ändå känner varandra så väl -  ingen kunde ju heller se oss - och istället för kaffet ta ett glas iskallt rosévin. Så blev det. 

Och jag vet inte om det var julihettan eller rosévinet som sen fick mig att gå helt bort mig på vägen mellan tant G och räkfrossan. Jag irrade desperat i Saharahettan, mellan enorma mängder nybyggda områden som var så på pricken lika att det var omöjligt att säga om jag gick i cirklar eller bakåt eller framåt. Mitt lokalsinne saknas helt och hållet.
Och jag kan inte nog säga hur jag längtade efter dessa nyuppfunna indiska teknoskor för människor som pläga gå vilse.


«Smart-skon» fungerar så att man synkroniserar skon med en app som är kopplad till Google Maps. Sulan i skon kommer att vibrera och berätta vilken riktning man ska gå åt för att komma dit man vill. Vibrationer i höger fot när man ska gå till höger och vänster fot när man ska till vänster. Glimrande!

Skon kommer att finnas i amerikanska butiker i oktober med en prislapp på, i sammanhanget rimliga, 100 dollar. 

För irrpannor - men inte minst -  för blinda kanske?

6 kommentarer:

  1. Må din mor få en skön vila i Öresunds vatten,invid Backafalls vackra omgivningar !

    SvaraRadera
  2. Tack, Lars!
    Och jag överlevde Landskrona! Insåg att man mycket väl kan vistas där, om man väljer rätt platser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset..Men avstår likväl ! :)

      Radera
  3. Inte så konstigt, om du var lite dragen och känslor och tankar hos din mamma. Hon gick säkerligen bredvid dig hela vägen.
    Hoppas du slapp ifrån blåsorna denna gång.

    SvaraRadera
  4. Haha-ha, sköna dojjor som tur var!!

    SvaraRadera