onsdag 2 april 2014

Vilken rätt är du på menyn?

Det finns en ny teori som delar in oss i förrättsmänniskor, huvudrättsmänniskor eller efterrättsmänniskor. 

Enligt denna är förrättsälskaren en glupsk, allt-numänniska med kort tålamod och svårigheter att bestämma sig (hellre en tapasbuffé än en stadig köttbit). Huvudrättsmänniskorna är planerande, målfokuserade och ser hela skogen och inte bara träden. Dessertälskaren är den som bryr sig om finalen och gärna drar ut på saker, bara slutet blir gott. 

Vad är du? 

Undrar en ickeglupsk förrättsmänniska som inte har ett dugg svårt för att bestämma sig, men gärna vill ha allt nu, och är gift med en huvudrättsmänniska.

4 kommentarer:

  1. Hm, jag har långt tålamod, är inte särskilt målfokuserad, drar gärna ut på saker men det är inte alltid slutet blir gott...
    Vad gäller att laga mat är tycker jag efterrätter är klart roligast.

    SvaraRadera
  2. Annars kan man vara som jag,lite av varje, beroende på vilket humör eller vilken dag det är. Annars är jag nog en huvudrättsmänniska..varför krångla till det?

    SvaraRadera
  3. Jag gillar delikata förrätter, ex.något med skaldjur eller löjrom.
    Inga stora maffiga köttsycken men gärna en läcker efterrätt som lingonpaj. Idag ´blir det vardagsmat, radhusbiff med bacon och lingonsylt. Inget överdåd men duger gott.Vegetariskt i alla former är toppen.

    SvaraRadera
  4. Ullenhag är som en spettekaka, Reinfeldt som en surströmming.

    SvaraRadera