måndag 21 april 2014

Släpp fångarne loss - det är vår.

Den 5 november 2013 landade ett passagerarplan på flygplatsen i Sofia. På planet fanns den till 18-års fängelse dömde mördaren Salim Karabadzhakov, tillsammans med en eskort på tre(!) personer från Kriminalvårdens transporttjänst i Sverige. Därifrån försvann mannen och levde i full frihet i Bulgarien, tills bulgarisk polis åter grep honom. Och fördömer Sveriges obegripliga ansvarslöshet. 

Men svenska kriminalvårdens transporttjänst slår ifrån sig kritiken, ty i Sverige har ingen ansvarig gjort nåt fel sen 1976

Fråga Borg och Reinfeldt och Maud Olofsson. 

Själv minns jag en underbar tid när jag var barn, familjen åkte till europeiska turistländer och där funkade typ inget, vi ryckte på axlarna och skakade på våra huvuden, log och småskrattade åt mañana-mentaliteten - stackars dessa arma osorterade människor i ständigt kaos. 

Hemma kunde man tryggt ställa klockan efter hantverkarna, hela Sverige var tråkigt perfektionistiskt och välordnat. Rätt skulle vara rätt, och ordning och reda - pengar på fredag; det var tillåtet att fela, bara man erkände, talade sanning och erbjöd bot och bättring.
Gud vad jag saknar den tiden.


svt   svt

2 kommentarer:

  1. Visst var 102% skatt häftigt!
    Löntagarfonder?
    Nej, var tid har nog av sin plåga, bästa Carina.

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Pomperipossa och Löntagarfonder, rys. Men jag talar om mentaliteten hos folket, det är den jag sörjer.

    SvaraRadera