onsdag 16 april 2014

Reinfeldts nya Sverige.

Majblommans riksförbund vill för första gången nånsin att dess återförsäljare, dvs barn i tioårsåldern - ska slippa handskas med kontanter. Köparna måste istället betala via sms. 

För de små barnens säkerhets skull. 

2 kommentarer:

  1. Edward Ulfertz2014-04-17 00:07

    Om den lille majblommeförsäljaren ska kunna kolla att köparen betalar, så måste ju den lille majblommeförsäljaren ha en mobil.
    En mobil i 1000-kronorsklassen är ju ännu mer stöldbegärlig än de 200 - 300 kronor han kan ha i kontanter.
    Varför gör folk inte en konsekvensanalys innan man kommer med ett förslag?

    SvaraRadera
  2. Påminner om tramset med biljettpengar i bussar nu för tiden. Hur i hela friden skall man som gammal och totalt frånvänd från mobilålderns fördelar kunna begripa hur man betalar en sketen bussbiljett? Pengar går ju inte, och varför då? Våra högst värderade medborgare med födelseort i avlägset land med omöjliga att uttala namn insåg att det var bara att komma och plocka dagskassan ur bussen och allt som hände var några kvävda svordomar från chaffisen om ens det. Var det någon som satt av några år för grovt rån, inte mig veterligen men resten av Sverige har fått anpassa sig i denna idioti. Ungefär som att Muhammed Atta och hans dussin polare har lyckats med konststycket att dressera resten av världens befolkning att så i kö och förnedras med kroppsvisitering bara för vi har valt att transportera oss med flyg! Det hade varit mer rimligt att gå till problemet och lösa det i stället för fokusera på att lösa hanteringen av symptomen.

    // Naivtive

    SvaraRadera