måndag 21 april 2014

Andreas Ekström, en högavlönad journalist på sydsvenskan. Som skäms.



Han vill idag att alla i Lund också ska skämmas. De ska skämmas för att Lund är "pinsamt sist" när det gäller att ta emot ensamkommande män, dvs de tog emot 57 människor 2013. Det är väl vackert så? 

Jag har inte hört ett ord om förläggningsbråk, missnöjesyttringar med mat, med personal, med boendet, misshandel, gruppvåldtäkter, klagomål, protester och demonstrationer. I min värld betyder det att Lund tagit emot exakt så många flyktingar som kommunen anser sig kunna ordna ett bra och integrerat liv för i samklang med befolkningen. 

Ekström vill dock hellre jämföra med grannstaden Malmö; ty de har på samma tid tagit emot 1087 "individer" som Ekström uttrycker sig, och det är fint, snällt, duktigt, gulligt, malligt och bra tycker Ekström.

För vem? För flyktingarna i Malmös utanförskap, ghetton, värdelösa skolor, framtidslöshet och ojämlikhet? För alla som drabbas av den brutala segregationen?Ekström skriver själv: -"Välståndet är synbarligen högre i Lund än i Malmö. Ändå är flyktingmottagandet mycket större i Malmö, även procentuellt."  Hmmmmmmm.........undrar om det är helt mission impossible för Ekström att se korrelationen där.........??????

Såna som Ekström är inte nöjda förrän fattigpensionären, den dödligt sjuke och den ensamstående mamman avstått sina slantar till flyktingmännen.

t.

2 kommentarer:

  1. Ja, han har all anledning att skämmas men av andra orsaker.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker han ska skämmas över sitt överfyllda hem. Han kan väl upplåta överflödet till fattiga svältande ensamkommande.
    Nä,nä andra ska göra det och han ska bara skriva av sig sitt missnöje. Vilken sniken gnällgubbe. Jag betackar mig för äckligt överklass beteende.

    SvaraRadera