söndag 23 februari 2014

Vem var det

som förstörde den mäktigaste hockeydagen i svensk historia?

Pösmunkarna i IOC? Landslagsläkaren Björn Waldebäck? Nicklas Bäckström själv?


Problemet sägs vara att nollorna i IOC utökar förbudslistan utan att göra särskilda distinktioner mellan  mängden spår från ett ämne som kan finnas i normal förbrukning av energitillskott, medicin eller föda, och högre nivåer av ämnen som indikerar doping. Ämnet i Bäckströms allergimedicin är inte förbjudet i NHL, så dagens rabalder kommer inte att påverka hans  proffskarriär. Dock - hans rykte som sportsman. 

Det var Sveriges hockeyteam som godkände medicinen, som Bäckström tagit i sju år, det verkar som om läkaransvariga där inte verkar ha riktig koll på reglerna, och att det är skillnad på proffsligornas och IOC´s regler om medicinering. 

En sorgens dag för Nicklas Bäckström, som tvingades av isen just i laddningen inför sin största match i karriären. 

Och för Sverige som efter ett strålande OS fick en fadd eftersmak.


1 kommentar:

  1. Ena dagen stora svarta rubriker när en tyska ovetande om faran druckit "Red Bull"...
    Enl.svensk press misstänker nu "Norge" ,att alla tyska biatleter nyttjar denna dryck !
    Dagen efter inträffar det oväntade.En s v e n s k råkar hamna i samma tråkiga situation vilket naturligtvis behandlas av pressen med silkesvantar.(och tårar)
    Oavsett vad de ätit eller druckit borde man kanske inse,att de nuvarande reglerna inom s.k. dopingmedel,ses över av IOC.
    Måste en idrottstjärna avstå från allt vad drycker, nödvändiga medikamenter,och föda som kan inrymmas under deras förbjudna lista,måtte f-n vara idrottsman !
    För övrigt har de som verkligen dopat sig,för att förbättra sina resultat inte blivit ertappade.Eller finns det någon som inte inser,att dessa medel finns på marknaden ? T.ex. MFG 1,ett ryskt undermedel som CAS/IOC idag inte kan klara av med sina analyser....

    SvaraRadera