tisdag 11 februari 2014

Vad är det för fel på den snubben?


12 kommentarer:

  1. Det där är jag...med skägg. Jag slutade använda mobilen för 10 år sedan. Det är möjligt att det är fel på mig men jag är i alla fall ingen zombie. Jag gillar inte alls utvecklingen med telefonen som multiverktyg.

    SvaraRadera
  2. Du är en strong människa, Tina, jag beundrar dig. Använder min mycket sparsamt, bara för samtal. Gillar inte heller zombieutvecklingen, och undrar varför så få är så starka som du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte stark, jag är envis och vill oftast göra tvärtemot vad andra gör och sedan tror jag att strålningen från mobilen är farlig och kan framkalla cancer i huvudet. Dessutom så är jag inte så viktig att någon inte skulle kunna vänta tills jag är hemma igen. Jag skall dock erkänna att jag har en gammal mobil liggande i bilen ifall något skulle hända och jag måste få tag på någon.

      Radera
  3. Har en teori men är nästan rädd för att skriva ner den....
    Min tes är,att det är dagens osäkra.steressade och till del rädda människor,som på detta sätt avskärmar sig från dagens verklighet...
    Upptäckte detta nya underliga beteende,första gångerna i såväl USA som i Berlin när jag åkte A/U-bahn på slutet 80-talet..Tidigare stirrade folk rakt upp i taket alt.ner i golvet.Då började de telefonera, för att idag ha utvecklats till proppar i öronen !
    Dåtida samtal som jag ofta fick avlyssa på bpda sidor Atlanten var följande: "Hej hur mår du" ,aha... jag är vid Madison Aveny / Turmstrasse (allt efter stad) kommer snart. Hej då" !
    Tänkte på den tiden,varför ringer ingen mig och berättar var han/hon just nu befinner sig ?
    Sen kom jag på,att jag inte hade en sådan apparat !

    SvaraRadera
  4. Den ende självständigt tänkande personen på hela perrongen.
    Jag har sysslat med mobiler och stationer yrkemässigt i .i i .. läääänge och haft mobil sen 1985..(mobil, nåja 4kilo).
    Jag har idag en enkel mobil (militärmodell vatten/stötsäker) som man kan surfa på om man inst den funktionen. Vilket jag inte gjort.
    Vill någon mig något finns tel svarare 24/7 och jag ringer upp..
    Är det viktigt får de väl ringa igen..
    Din bild kan man idag se IRL varsomhelst på stan..
    Vart är världen på väg???
    En tanke kan vara att när allt är omedebart åtkomligt så struntar man i all form av planering av sin tid och sin göranden, vilket skapar en onaturlig stress!
    EN enda gång har jag haft ett reellt behov av smartfån, de senaste fem åren.. Längre bak minns jag inte..
    OT, Visst är ändå dagens teknik kul.. Ringde upp en kompis boende i en närliggande stad.. Han svarade med ett jätteoväsen i bakgrunden:
    - Du, hej, jag har lite brådis, står i T-banan i Tokyo, måste gå av här.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Arlav:
      Vi två tycks tänka/handla i samma banor..Det som ofta jag personligen mötts av,är frågan efter mitt mobilnummer,i alla o/möjliga sammanhang !
      På mitt svar att jag inte har en sådan tingest...förvånas frågeställaren.Nu är detta en vit lögn,eftersom jag endast använder min ägandes prestigeapparat för event. nödtillfälle.

      Radera
    2. MTD eller NMT?

      Radera
    3. Nej en gammal Siemens med kontantkort.Finns vare sig släkttavla eller f.d. svärmors skonummer i den..
      Men räcker för mig i nödens stund..112 skall jag bara söka hinna slå innan det mörknar !

      Radera
    4. Skulle kanske tillägga (för att inte verka alltför mossig) att i mitt kort-abonnemang framgår,att jag kan ringa på billigteriff till Kuba kl. 3.30 på natten/morgonen.
      Nu känner jag ju ingen på Kuba och därför,har jag inte hellre kunnat nyttjat erbjudandet !

      Radera
    5. Hahaha-ha, inte är du mossig, Lars, bara klok. Kuba? Inte illa. Habla? Fråga om de kan starta koloni där borta för några avdankade "odiskutabla ledare".

      Radera
  5. Intressanta reflektioner, nåt som är i grunden är en riktigt bra sak att ha blir av majoriteten räddhågset, som en snuttefilt eller napp eller drog. Skrämmande.

    SvaraRadera
  6. Sedan jag sett dagens nyheter på RBB föll följande mig in..
    Kan kanske förbredningen av vägglöss,som drabbat landet senare åren gjort, att resenärerna noggrannare kollar så man inte drar med sig ohyran hem ?

    SvaraRadera