onsdag 5 februari 2014

Ska all vård vara gratis?


För alla? Eller bara för fattiga? Bara för de allra fattigaste? Bara för utländska fattiga? Men inte för svenska fattiga? Inte för lagom fattiga? Vilka är de fattigaste? Vem avgör det? 

Ska vården vara gratis i hela världen? För alla som söker vård? Bara i Europa? I Skandinavien? Eller bara i Sverige?  Var ska pengarna till de faktiska kostnaderna tas? Vem ska betala? Försäkringar? Vem ska betala försäkringarna?Skattebetalarna? Vilket lands skattebetalare? Hemländernas skattebetalare? Svenska skattebetalare?


4 kommentarer:

  1. Efter att ha hört på generalsekreterare Mosskin. läkare i världen?om rätten till sjukvård för icke medborgare,och hans tolkning av mänskliga rättigheter i TV,undrar man hur det står till med förståndet på generalsekreteraren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog inget fel på hans förstånd. Han tillhör ett släkte som är bland de vassaste om inte det vassaste men som jobbar oförtrutet på för att åstadkomma Harmagedon. Om det beror på brist på etik, moral eller empati eller en dysfunktionell kultur ska jag låta vara osagt men dessa personer trots sin intellektuella skärpa är starkt överrepresenterade när det gäller stolligheter.

      Radera
  2. Förstånd säkert, som övergått till sjuklig besatthet.

    SvaraRadera
  3. Parasiter är också smarta i det avseendet, de slipper försörja sig själva. Det gör någon annan åt dem.

    // Peter

    SvaraRadera