lördag 4 januari 2014

Vi är alla bra på olika saker.

Ett barn med autistisk störning skulle lösa en uppgift i skolan,orden apple, pumpkin, log, river, fox och pond skulle placeras i bokstavsordning på linjerna från 1 till 6.

Jag vet hur jag själv hade löst uppgiften, men det finns inte bara ett rätt sätt. Det här barnet har hittat sin egen - en genialisk lösning.


6 kommentarer:

  1. En oantastlig och helt rätt lösning, även om frågeställaren nog inte avsett det svaret. Det är så lätt att låsa sej vid ett svar, när det kanske finns flera möjliga svar. Som jag kanske har gjort när det gällde den femte dottern. Det kändes lite för uppenbart, kanske ramlade jag i en fälla där.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Bravo! Det tog tid för mig.
    Femte dottern -ett tips -läs själva frågan extremt noga, en gång till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste, men fattade ingenting, som väl framgick med önskvärd tydlighet. Nu fattar jag och inser att jag ramlade rakt i fällan. Genant, inte minst efter mitt utlägg ovan.

      Skogis.

      Radera
  3. De som gick i samma fälla, är ovanligt tysta här, tycker du inte det, Skogis?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va! Det var väl bara vi två som gjorde det.

      Skogis.

      Radera
  4. Lugn, chilla, Skogis, på FB är vi inte ensamma! The correct quiz is: "Tommy's mother has four sons. Their names are "Eeny", "Meeny" and "Miney". The questions is: What is the name of her fourth son...and why? The Answer: His name is Tommy, because she didn't want no "Mo"!

    SvaraRadera