tisdag 14 januari 2014

Ta det lite kallt, Nilsson.

När glassbilen kom tutande på gatan surnade den store skånske byggherren Percy Nilsson till riktigt ordentligt. Med en borrmaskin i handen for han ut på gatan och punkterade ett däck på bilen. 

I rättssalen idag ska Nilssons uppmärksammade attack mot en glassbil nu prövas. 
"Han kände stor frustration och mådde psykiskt mycket dåligt (dags för madrasserat rum)" säger Percy Nilssons advokat som hävdar nödvärn (mot en glassbil).

I december ansökte Nilsson om att själv få starta försäljning från fordon — med egna melodislingor. För att se om det finns möjlighet att "fara omkring på stan och föra oväsen med högtalarljud".Till polisen i Vellinge har han lämnat in fem ansökningar om att sälja bland annat frukt, leksaker och hörselskydd från ambulerande fordon.







1 kommentar:

  1. Även jag hatar Hemglasstutan. Percys insats är lovvärd. Jag hade inte väntat mig ett sådant resolut handlande mot denna störande verksamhet och nu hoppas jag att hemglasstutan tystas så att jag får ha min efterjobbetlur ostörd.
    Det finns många andra sätt att tysta oljudet. Ett skulle vara att under en tid köra samma runda som hemglassbilen och tuta. När sedan folk inser att det inte finns någon glassbil slutar de att gå ut när den riktiga glassbilen tutar och till slut blir Hemglass olönsamt och får lägga ner. Jag ser fram emot tysta eftermiddagar och kvällar.

    SvaraRadera