torsdag 16 januari 2014

-"Ingen fetma-epidemi i Nepal, Bangladesh och Etiopien."

Vilket land har den nyttigaste maten? Holland vinner, medan USA inte ens kvalar in topp 20. man har mätt tillgänglighet, pris, kvalitet och antalet kostrelaterade sjukdomar.  Bäst kvalitet och näringsvärde hittar man på Island, och sämst på Madagaskar. Högst grad av diabetes i Saudarabien och största problem med fetman är Kuwait. 

Sverige? Plats 5. Fast det var efter att regeringen låst in våra gamla på äldreboendena, tejpat igen talorganet, larmat av larmknappen, och placerat robotvakter vid dörrarna.

TOP 10 BEST COUNTRIES TO EAT IN

1. The Netherlands
2. France
3. Switzerland
4. Denmark
5. Sweden
6. Austria
7. Belgium
8. Ireland
9. Italy
10. Portugal

10 WORST COUNTRIES TO EAT IN

1. Chad
2. Angola
3. Ethiopia
4. Madagascar
5. Yemen
6. Niger
7. Burundi
8. Mozambique
9. Zimbabwe
10. Sierra Leone 

8 kommentarer:

  1. Ingen verkar heller vilja föra barnens talan i den här undersökningen. Jag menar förstås skolmaten. Bedrövligt näringsvärde på den. Även om jag älskar de äldre och tycker att de ska ha en fantastisk meny de sista åren i livet så tycker jag nog att våra barn är minst lika viktiga.
    Jag har utbildning i näringslära och jag vet hur lite näring det är i skolmaten. Ja!! jag är den jobbigaste föräldern på våra föräldramöten.
    De flesta verkar inte bry sig om i fall deras barn får i sig tillräckligt med näring..sorgligt.

    SvaraRadera
  2. Sorry, hade ingen aning om att också våra barn hamnat på Sveriges shitlist.

    SvaraRadera
  3. Deras mat är inte ett skit bättre än de gamlas...den är visserligen inte tillagad och fryst men annars är det samma skit...i alla fall i vår kommun.

    SvaraRadera
  4. Är det bara du som tycker det är viktigt vad barnen äter? Av alla föräldrarna?

    SvaraRadera
  5. De tycker inte att det är något fel på maten, för deras barn tycker den är god. Jag är jobbig när jag påpekar att det är väldigt näringsfattig mat som ges våra växande barn. Jag tror inte de vill höra....jobbigt att veta. Jag köper allt ekologiskt jag kan få tag på till vår familj. Jag har ratat många gamla trotjänare när jag blivit upplyst om alla gifter och kemikalier som finns där i. Det har varit ett långt och krävande jobb men man vänjer sig. Jag blir ledsen när jag ser att inte fler bryr sig om det finaste de har. En mamma till brukar backa upp mig men hon är en tyst och fin själ...inte en jobbig djävel,som jag.

    SvaraRadera
  6. De övriga föräldrarna verkar ha anammat det numera uttänjda begreppet good-enough. De flesta har nog inte tid(?) att bry sig. Det behövs visselblåsare överallt!

    SvaraRadera
  7. Ja, men det är ganska otacksamt att vara en. Ska förklara en grej med tillsatser i maten. Både jag och min man är pollenallergiker sedan barnsben...han betydligt värre än jag. Han har ätit pollenmedicin från mars till oktober varje år. En medicin som har givit svåra mardrömmar, sömnrubbningar och yrsel....inte så trevligt med andra ord. För 2 år sedan började jag sanera bort citronsyra (E331, E330) från all vår kost. Förra året klarade han sig utan att ta en enda allergitablett. Internet är som bäst när man kan hitta info för att bättra på sin hälsa. Citronsyra låter ju ganska harmlöst men den innehåller faktiskt inte en enda citron (om det inte uttryckligen står det i innehållsförteckningen) Och det gör det nästan aldrig. Nej, citronsyran är framställd på SVARTMÖGEL!!?? Mmmm..inte konstigt att man får allergiska besvär då.

    SvaraRadera
  8. Okej - citronsyra gjort av svartmögel??? Varför då då?
    Det här ska vi prova i min familj, en son har haft samma allergi sen barndomen.Det är ett väldigt enkelt och handfast råd, jättemycket tack!

    SvaraRadera