måndag 2 december 2013

Ukrainas vägval, att lyda eller att lyda.

300 000 människor protesterar i Ukraina, de hungrar efter demokrati och fullständig transperans från regeringen, och är beredda att offra sig på gatorna för det. 

Men vad är det dom kämpar för? Vill dom bli närmaste bundsförvanter med och underkasta sig kontroll under en växande ekonomi, delad historia, kultur och språk - eller vill dom foga sig under ett konglumerat av länder utan gemensam historia, utan gemensam historia, utan gemensamt språk och en ekonomi i fritt fall? Moskva erkänner åtminstone Ukrainas suveränitet, medan Bryssel kommer att betrakta landet som en perifer provins som Grekland, Portugal och Irland. 

EU är precis som Ryssland kontrollerat av bankerna och de extremt rika.  Ryssland har mutat med pengar och EU har mutat med pengar, löften och anslutning till unionen.

Ukrainas enda val är självständighet.

3 kommentarer:

  1. Ja om de nu absolut vill gå in,och underkuva sig en övermakt är det i detta fall,att välja mellan pest och kolera !
    Riktigt som du skriver det är b a n k e r n a och inskränkta politiker som vurmar,för ett allt större och "mäktigare" EU. Ett gammalt knep som fungerade i de tider,då småhärskare i brist på rikedom,lade under sig andra likartade för,att överleva ytterligare några år !

    SvaraRadera
  2. Ja, tippar på att det finns en agitator och organisation bakom de västmassiva protesterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste någonstans att "Russia Today" öppet anklagade Carl Bildt för inblandning,och samtidigt påstod att han var CIA-agent.
      Det sista har jag personligen anklagat honom för, i snart 20 år !! Alltså innan Estonia ens sänktes....

      Radera