söndag 8 december 2013

Ökad livsglädje.

Var det någon av er som läste om den hjärtopererade mannen i Hörby, som i tre månader legat i sin säng, nyopererad, svag och ensam i mörker och kyla utan el.

Däremot.
I Borlänge har ett projekt startats för att bilda Somalias första landslag i bandy, förbundskapten är stjärnan Pelle Fosshaug med hjälp av en tolk. Varför det, kanske nån frågar sig?
Jo, för att öka livsglädjen för ett trettiotal manliga somalier i åldern 14 - 30 år.

Kommunalrådet Nils Gossas:

- "Snart finns det omkring 3 000 somalier, många kosovoalbaner och kurder bor i Borlänge. Det är mycket skitsnack men ingen gör nåt kreativt. Det kan förekomma konflikter mellan olika nationaliteter. Sverigedemokraterna ökar hela tiden och är Borlänges tredje största parti. Det blev ett stort rabalder när snacket om ett islamskt bygge kom upp. Industrierna går dåligt. Om det inte ska sluta illa här måste vi hitta en lösning tillsammans med invandrarna. Bandyn är ett verktyg.

! ! ! ! ! ! !! ! ! ! ! ! ! 

Nils Gossas förklarar att bandylaget Swesom FC betyder massor för staden.
Men han ser  - otroligt nog -  även risker med utvecklingen.
- Om man tar resurser från kommunen till integrationsprojekten blir det diskussion om att pengar tas från vård, skola och omsorg och det riskerar att öka främlingsfientligheten.
expressen skriver att den svenska främlingsfientlighet beror på att vi svenskar är rädda för det okända och inte pratar med invandrarna. Och att allt blir bättre om Sverige får ett  invandrarlag som ska representera Somalia i bandy.
???????????????????????????????????????????????


8 kommentarer:

  1. Ja landet Absurdistan sjunker dagligen allt djupare ner i dyn !

    SvaraRadera
  2. Det gäller bara att behålla det egna förnuftet, Lars. Det blir obegripligt nog värre än värst varje dag.

    SvaraRadera
  3. Tur att bandybollen är röd.....

    Stefan H

    SvaraRadera
  4. "Jo, för att öka livsglädjen för ett trettiotal manliga somalier i åldern 14 - 30 år." 14 år? No way!

    Jag gjorde en liten överslagsberäkning på en siffra som fastnat i mitt huvud; jag har för mig att jag läst någonstans att UNHCR behöver US$2 för att klara livhanken på en person ett dygn. Migrationsverkets anslag låg på 4 GSEK i årets budget. Tidigare i år fick de ett tilläggsanslag på 4,5 GSEK och nu förra veckan 1,5 GSEK; totalt 10 GSEK som motsvarar ungefär US$1.000.000.000 eller 500.000.000 flyktingdygn eller ungefär 1.500.000 flyktingår eller ungefär hälften av alla som hittills flytt Syrien. Till det kommer att 60% av kommunernas försörjningsstöd går till de 15% som har osvenska rötter.

    Vem är inhumanast? De som beredvilligt släpper in ett fåtal ekonomiska migranter som visserligen riskerat livet på väg hit eller vi som tycker att dessa resurser skulle komma till bäst nytta i närområdena (60.000 eller 1.500.000)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tankelapsus (sen timma), summorna i US$ är naturligtvis de dubbla och med det samtliga syrier i närområdet.

      Radera
  5. Borlänge har verkligen en "intressant" framtid att se fram emot..
    Var det inte i den staden som 49% av somalierna var analfabeter??
    Kan någon nämna ett jobb i Sverige en sån person kan utföra?

    SvaraRadera