lördag 7 december 2013

"ne bis in idem" säger dom, som om det makes sense.



Fyra dar med älsklingsbonusbarnbarnen, avslutades idag med riktigt rolig och skrattig Julcirkus, min tanke var att uppdatera mig och skriva nu.  

Bl.a om den förblindade idiotin för dagen, att den som utsatt sina medmänniskor för absolut livsfara, och fått sitt körkort återkallat på grund av misstanke om grovt rattfylleri, inte också får åtalas för brottet. Det slår Helsingborgs tingsrätt fast och avvisar två åtal för grovt rattfylleri. 

Allt enligt bryssefjollokraterna:

"Att den svenska ordningen inte är oproblematisk i förhållande till EKMR (Europakonventionen) tilläggsprotokoll 7 artikel 4 har varit känt i vart fall sedan SOU 2000:26 publicerades. Om tiden är mogen för ett åsidosättande av ordningen med dubbla förfaranden när det gäller sanktioner för gärningar på skatteområdet, är den det också när det gäller sanktioner på trafikområdet."

Men det blev för mycket. Fjollokrater, EU, Bryssel, lydriket Sverige....

Nätack. Jag orkar inte mer, kompisar.


2 kommentarer:

  1. in dubio pro reo2013-12-07 21:51

    "ne bis in idem" är inget hinder för en instans, t ex en domstol, att utdöma ett straff bestående av flera påföljder som tillsammans motsvarar brottets tyngd. Däremot är det ett skydd mot att t ex en myndighet drar in körkortet/kräver skattetillägg o s v om en annan/en domstol oberoende av detta dömer till en ytterligare straff. Lika elementärt som nulla poena sine lege - utan lag inget straff.

    SvaraRadera
  2. Tack.Kanske du kan vara snäll och ringa Bryssel? De behöver uppenbarligen hjälp.

    SvaraRadera