tisdag 3 december 2013

Ingen trygghet, inga poliser, inget rättssamhälle, våldsamt ökad kriminalitet, usel järnväg, vedervärdig äldrevård, otillgänglig sjukvård, inga sociala skyddsnät, u-landsskola........

Vad får vi för vår höga skatt egentligen? OBS uträkning från 2010:

En vanlig barnfamilj där föräldrarna tjänar ungefär 25 000 kronor var i månaden innan skatt lägger mycket mer pengar på inkomstskatt och moms än på mat, kläder och bostad tillsammans.

I praktiken betyder det att för den genomsnittliga familjen med barn går 170 000 kronor till mat, skor, kläder och bostad och 240 000 till skatt och moms varje år.
Dessutom betalar deras arbetsgivare in ytterligare en tredjedel av lönen till staten i pensionsavgift, sjukförsäkringsavgift, allmän löneavgift, och några andra avgifter för att kunna ha dig anställd.
Totalt landar därför skattenotan för vår exempelfamilj på 430 000 kronor om året eller 36 000 kronor i månaden. 

Robert GidehagVD för Skattebetalarnas Förening

PENGARNA TILLBAKA BORGFELDT!!!!

7 kommentarer:

  1. 68% i skatt för en normalinkomsttagare enligt Swedbanks ekonomer. Det stora misstaget de flesta gör när de tittar på skattesatsen är att inte räkna med arbetsgivaravgiften som om arbetsgivare av rent humanitära skäl skulle skänka pengar till staten för din räkning. Arbetsgivaravgiften är naturligtvis en del av det löneutrymme som du skulle kunna få del av.

    Jag hade ett samtal häromdagen utanför ett snabbmatsställe (ja, jag är sådan ibland) med en äldre herre som ojande sig över alliansen och jobbskatteavdragen. Jag hävdade då (som vanligt) att Sveriges bästa tid var under Erlander sista period som statsminister och att skattesatsen då låg på en helt annan nivå vilket den äldre herren höll med om. I det läget ställer man den stora fråga; "Vad kan det då bero på att vi har sämre välfärd om vi betalar mera skatt?". För det mesta så står de svarslösa och man kan samtidigt se att frågan väcker nya tankar.

    Enda chansen att rädda landet är att bli av med de politiska broilers som förstör det.

    SvaraRadera
  2. Vadf f...n har alliansen sysslat med under sina år annat än att roffa åt sig själva och sen låtsas vara goda utåt och släppa in alla långtifrånkommande människor.

    Igår, allt fler hemska nyheter om gruppvåldtäkterna som ökar , usla järnvägar, usla skolor sen. knark, kat sprit, människor,sjuka hundar, löss och kackerlackor smugglas in.
    Alliansen måste röstas bort, Sveriges tur att demonstrera och visa ilskan som sjuder i landet där demokratur och diktatur växer som mögel. Jag trodde så på Reinfeldt och sen visade det sig att han är en ulv i fårakläder.

    SvaraRadera
  3. Såsom sossarna skulle vara bättre? Vad har Löfven lovat mer än att höja skatterna?
    I vilket fall som kommer Sverige vara förlorat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Nä sossarna är inte ett dugg bättre. med sin babblande fader ledare Finns bara ett hopp kvar innan skutan sjunker. Krispengar har redan kommit och det visar ju tydligt hur illa skött landet är.

      Radera
  4. Alla tre har väldigt, väldigt rätt.

    SvaraRadera
  5. Du verkar vara den endaste i Sverige som fattar varåt det sparkar.

    SvaraRadera
  6. Jag måste visst bidraga med ett av mina favoritcitat.
    Fredrik den store av Preussen säges vara fader till uttrycket:
    Sverige är en nation som ständigt arbetar på sin undergång
    Och som alltid misslyckas därmed
    Hoppas han får rätt även i dessa tider...

    Skepparn

    SvaraRadera