måndag 2 december 2013

I dårskapets EUndervattenströmmar är vi långt ifrån ensamma.

Kocken Denise Lindsay stämmer sin chef för rasistiskt övergrepp, efter att han använt ordet 'golliwog' (typ "negerdocka") i ett samtal om att förbjuda den kände figuren på Robertson's sylt-etikett. 

Varför tror denna kvinna att allting handlar om henne, hennes kön, hennes färg, hennes hår, och hennes religion? "Att kränka hennes värdighet" - ge mig en broms!

Däremot känner jag enorm sympati med kvinnans chef, han talade om en burk sylt(!), det var ett enstaka tillfälle, och han har bett om förlåtelse. Ändå stämmer kvinnan honom och kallar honom för rasist, utan att en sekund fundera på vad hon själv utsätter chefen för - it´s all about the money, money, money..... 

Varför anställer man överhuvudtaget dessa hyperkänsliga  tunnhudade människor?

1 kommentar:

  1. Detta får mig och tänka på varför arbetsgivare är rädda för att anställa slöjor. Risken är väldigt stor att man får problem om man gör det. Slöjor har visat sig vara mycket lättkränkta. Även om arbetsgivaren själv inte låter grodor komma ur munnen så ska han stå till svars för vad andra anställda kan tänkas säga. Säger de något som kränker så blir det arbetsgivarens problem plötsligt.

    Jag tror nog arbetsgivare har nog med sitt företag för att vilja ta till sig mera problem. Kanske en anledning till att slöjor o burkor har så svårt att få jobb hos andra än släktingar och likasinnade? Kanske är det enklare att anställa någon som är mindre risk för företaget?

    SvaraRadera