onsdag 25 december 2013

Hur trendig är du?


Insekt-burgers, diabetes-behandlande sallader and helande bröd: Hur framtidens burgare kan bli hälsokost! 

Lila tomater med antiinflammatoriska näringsämnen, som kan fördröja uppkomsten av vissa cancertumörer. Det finns till och med sallad som kan förstärka kroppens egen produktion av insulin. Och extremt nyttiga insekter börja dyka upp som innemat på trendkrogar. 

Längtar.

4 kommentarer:

  1. Intresset för insekter som mat hos FN, EU med flera beror på att de är så PK så att de inte kan hantera det största miljöhotet av alla - överbefolkningen. Och det är inte den utvecklade delen av världen som orsakar den.

    Så länge som vi inte hjälper de underutvecklade att utvecklas, traditioner och religion utgör de största hindren, så är de inte bara en fara för sig själva utan för hela planeten. Live Aid och Etiopien är ett avskräckande exempel; 1985 var de 32 miljoner, nu är de på väg att passera 100 miljoner. Tre gånger så många som balanserar på en knivsegg. Men det är klart, Bob Geldof fick en karriär och en massa bortskämda brats fick en varm känsla i magen. Känner vi igen det? Inte undra på att Paula Yates tog livet av sig.

    SvaraRadera
  2. Intresset finns inte i muslimska länder att utvecklas Religionen och krigandet är det som gäller. Vart dom än flyttar så är det den agendan som gäller. Finns bara medeltid ingen framtid. Deras hopp är att han däruppe ska lösa allt.
    Insekter är en delikatess sägs det.

    SvaraRadera
  3. Jag tror jag avstår insektsvarianten. Den delikatessen får gärna de som önskar, avnjuta ifred. Hamburgare ska vara stora, feta, med rå lök och gärna med extra allt, helst serverad i bröd och gott om servetter. Passande dryck är coca-cola eller öl. Men föralldel, smaken är ju delad. Var och en till sitt. Hamburgare efter min smak lär ju inte passa alltför väl in i de muslimska leden. De, och andra hugade får gärna ta insektsvarianten.

    Skogis.

    SvaraRadera
  4. Argus, du har en unik förmåga att peka på och se. Och Elisabeth och Skogis, låt oss njuta av en Max-burger i lugn och ro, så länge vi får lov här i landet!

    SvaraRadera