måndag 16 december 2013

En svensk julsaga 2013.

Inte råd att resa hem till jul? Tough luck.

Men det finns dom som har. Det var spänd stämning inför romernas skattebetalda hemresa till jul.
Färden var tänkt att gå klockan 10. Men när det stod klart att knappt hälften av de 44 tiggarnas saker skulle få plats ombord försenades resan.
– Det uppstod mindre kalabalik på platsen när det diskuterades vilka saker som skulle lämnas kvar. Till slut ville de inte åka hem till Rumänien om de inte kunde få med sig sin packning.

Inte förrän en ny "sponsor" gick in och bekostade en lastbil som skulle kunna ta den resterande packningen ville romerna åka iväg.


Personal från kommunen och fyra poliser är nu på plats vid lägret för att röja upp. 

 I januari kommer de tillbaka igen, det lovar dom.

8 kommentarer:

  1. Det innebär att Borås är en attraktion fattigare.Nu får innevånarna trösta sig med,att de med säkerhet kommer tillbaka när fåglarna börjar kvittra.

    SvaraRadera
  2. En extra sponsrad lastbil till de fattigas(?) tillhörigheter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boråsborna är bevisligen ett givmilt folk...
      Visste att Sjuhäradsbygden är tätbefolkad av allehanda trossekter.Kanske är det dessa hällörade som sorterat ut i gamla gardrober ?Men antar att det i Boråstrakten,liksom i övriga landet,har varit rekordmånga inbrott under året.

      Radera
  3. Fy fan!! Min nya svägerska har varit arbetslös en längre tid och fick förra hösten dra sig ner till sos för att få ihop mat till sina barn. När det började närma sig jul ville hon besöka sina mor och far som bor långt bort på annan ort. Hon hade inte råd men då satte hennes mor in 600 kronor på hennes konto så att hon och barnen skulle kunna åka dit ändå, hon blev jätteglad. Så, vad händer, jo sos går in och drar 600 kronor från hennes konto för att hon inte var minsann inte berättigad mer än så. Blev ingen rolig jul där inte. Fy fan Sverige!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här räcker inga svordomar. Detta är skam, skam, skam. Jag tror jag dör!!!!!

      Radera
  4. Är det inte dags att nån, kanske jag, ska öppna en internetsida var alla dom svenskarna, som inte får nåt från sos får vända sig till. Sen får vi titta på vart sos pengarna går till.
    Sos betalar resor till Somalien och Irak.Titt som tätt. Har de sagt själva.
    Men inte till svenskar som vill besöka mor och far i juletiden.
    Jag gråter.


    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är för jäkligt. Det kan hända oss alla. Vi som slitit och betalat skatt här i hela vårt liv, vi ska ge våra sista slantar till människor som aldrig kommer bidra med annat än brottslighet och nya krav på oss.

      Radera
    2. Skulle mer än gärna starta en sån internetsida! Jag gråter också.

      Radera