fredag 22 november 2013

Migrationsverket, en monolitisk maktmissbrukare.

Ånge kommun känner sig grundlurade av Migrationsverket .När Migrationsverket flyttade ut skickade ÅFA en räkning på närmare två och en halv miljon kronor, det handlade om allt från trasiga garderober till spräckta tvättställ och omtapetsering.

Trots flera påminnelser betalade inte Migrationsverket utan ville ha specificering och betalade till sist endast en bråkdel av summan.Efter två år löpte preskriptionstiden ut och Migrationsverket ansåg att kommunen inte längre har rätt att vare sig kräva pengarna eller att stämma verket inför domstol.

– Det är jättekonstigt att en svensk myndighet struntar i sina kontrakt och inte vill kännas vid dem.
Nu har Ånge kommun anlitat en advokat för att undersöka om det går att tvinga Migrationsverket att ersätta de två och en halv miljon kronorna som flyktingarna förstörde för värdkommunen.

 Hoppas sannerligen kommunerna vaknar, och lär sig migrationsverkets dyra läxa.  Till syvende och sist är det ju vi dumma stackare som får betala.  Men ändå.    

Hoppas också att om det finns ett ljushuvud i detta land som vågar ta beslut om att lära berikarna hur man lever i svenska hem och samhällen. Och om hur rädda vi måste vara både om varandra, miljöer och andras pengar.  Eller är det allt för rasistiskt?

Eller är det meningen att hela vårt Sverige ska se ut såhär i mångkulturens tecken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar