söndag 24 november 2013

Mänsklighetens nutida dekadens visar sig i julens högtid.

Freud sa att barn är fullständiga egoister, de känner sina behov så intensivt, och kämpar utan pardon för att uppnå dem. Fast idag gäller det inte bara barn. Eller också blir färre och färre vuxna annat än stora barn livet ut.


Läste om att vi svenskar blir allt girigare för varje jul, andelen svenskar som passar på att behålla en julklapp, som de egentligen tänkt att ge nån av sina nära och kära, ökade från 14 procent till 22 procent.


 

Julens kärleksbudskap???Hinner inte för konsumtion och frosseri ....eller?

2 kommentarer:

  1. Förra julen vägrade jag att fira, orkade inte med helt enkelt.
    Undviker centrumhandeln veckorna före, blir ihjälstressad av allt bjäfs,
    I år ska det firas hos dottern och hon signalerade att det blir nog annat än julmat, hon har väl också tröttnat. Barn -barnen vill ha pengar, leksaksåldern har passerat som väl är.

    SvaraRadera
  2. Trots den globala uppvärmningen överallt, blir klimatet allt kallare. Inte minst på den mänskliga fronten. Julen och våra övriga traditionella högtider blir allt mindre värda. Snart snuddar det vid att det är direkt rasistiskt att ens nämna våra gamla traditioner. Än så länge är det bara lite olämpligt. Huvudsaken är väl att vi inte har, eller blandar in några symboler med fel färg eller framtoning.
    Åter till ämnet. Var kan våra barn och deras föräldrar lärt sej dessa egoistiska tendenser? Samhällets allmänna trend eller dagis (samhällets) lära om att slå dej fram och hugg för dej? De andra får skylla sej själva, det är inte mina problem! Finns säkert en del andra gångbara teorier.

    Skogis.

    SvaraRadera