lördag 16 november 2013

Det här med rösten,

har jag problem med.

Sedan 2007 hörs Pär Fontander i P4 Radio Stockholm, där han leder förmiddagsprogrammet. Ni vet hur man sätter ansikte på radioröster, hur man bygger upp en bild av den som man efter mycket lyssnande blir lite "bekant" med. Till slut är bilden så tydlig att den är helt och hållet orubblig, man tycker sig veta, och ansiktet dyker upp så fort man hör nämnda stämma i etern. I min värld ÄR detta Pär Fontander, sen lång tid tillbaka.




Fast. För nån vecka sen fick jag syn på en sann och verklig bild på Pär himself, och det var ingen siffra rätt. Men jag blir inte av med min bild, varje dag måste mitt synminne av en lång mörk snubbe med svarta ögon och ögonbryn gå en match med den här öronmärkte, grålätte och älskvärde mannen.

Och svarten vinner hela tiden. Det är störande.



24 kommentarer:

  1. Carina:
    Är inte detta beviset för,att det inte i första hand är det yttre som gäller utan,den inre värma själen ?
    Sen åldras vi ju alla för varje dag !

    SvaraRadera
  2. I know the feeling. Du må tro att öronen lurade hjärnan med Christer i P3. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att han ser ut som Bard korsad med en jihadist. Mycket besviken, då jag älskar hans röst.

    SvaraRadera
  3. Hahaha-ha åh så roligt Tina, har samma upplevelse med Christer om än inte lika intensiv som med Fontander! Vad hemskt det måste vara, att vara radiopratare. Där sitter alla lyssnarna och tänker att man är si, och så är man kanske helt så. Jag hade nog haft mask på mig på stan. Du minns säkert inte Hasse Tellemar på Ring så spelar vi, men jag har ett klart minne av att min mamma började gråta när hon slutligen fick se en bild på honom.
    Och Lars, du har rätt, det är insidan som räknas till syvende och sist.

    SvaraRadera
  4. Nej, fantasin spelar en ett spratt. Lite som när man läser en bra bok och har karaktärernas ansikten klara och färdiga i huvudet. En manlig,cool, supersexig hunk. Sen...BAM...gör de film på boken och så är huvudrollsinnehavaren någon i stil med Henrik Dorsin...sånt antiklimax.

    SvaraRadera
  5. Jag undrar också hur alla trogna som kommenterar på din blogg ser ut...när jag i min ungdom reste runt i Sydostasien och fick möjligheten att bo i ett Buddistkloster två omgångar i sammanlagt 12 veckor sa min Buddistiska handledare Papa när vi satt en kväll efter meditationen nere vid floden Kwai....din inre upplevelse av ålder, din själ, blir aldrig äldre än 27 år.
    Det är därför kärleken är lika intensiv om du är 17 år eller 67 år.
    Kärleken till min älskade hustru är lika stor som när vi träffades när vi var 20 år.
    Lite filosofi från majoren!

    Stefan H

    SvaraRadera
  6. Där kan du gå och undra hur mina bloggkommentatorer ser ut - jag vet precis!! Ha-ha!
    Alltid underbart att höra om dina upplevelser, och så mår jag alltid så gott av din starka kärlek till hustru, tack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men lova att hålla det hela hemligt ! F.ö. oförskämt att skratta däröver...

      Radera
  7. Lars, jag tycker du är jättefin, aningens rund, men hellre det än mager och rynkig!

    SvaraRadera
  8. Intressant Carina. Undrar hur jag ser ut i din tankevärld? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste din kommentar på Aftonblaskan och såg din bild....vacker!

      Stefan H

      Radera
  9. Hur jag ser ut?
    Okej, vältränad, behövs som pilot, 187 cm, svart hår, kortklippt enligt reglementet, skrattgropar, skrattar ofta och mycket, en grop i hakan, så nu får du göra dig en bild av mig.

    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att hustrun kan känna sig otroligt lyckligt lottad - en flygande major med smilgropar PLUS grop i hakan, som skrattar mycket. Och är full av kärlek dessutom!! Undrar om jag har fler 22-taggare här??
      Men det var inte alls långt ifrån min bild av dig, Stefan.

      Radera
    2. Jag glömde att skriva att mina ögon är blå som himlen, som min älskade hustru brukar påpeka.
      Tack för kommentaren!
      Bloggen verkar ha blivit en plats för inbördes beundran...ler.

      Stefan H
      Stefan H

      Radera
    3. Ursäkta dubbelnamnet....min älskade hustru satt i mina knän medan jag skrev, brukar göra det....lite bökigt, men mycket trevligt.

      Stefan H

      Radera
  10. Se där ja, Stefan H, lite knapptryckningar så har man en bild framför sig ;). För övrigt tackar jag för komplimangen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Orättvist. Nu vet Stefan nåt som jag inte vet. Gillas inte.
      Min bild av dig är att du är runt 30 år, 1.78, slank, har blont uppklippt slingat hår, jämna vita tänder och en tuff uppnäsa.

      Radera
    2. Haha, inte illa ändå Carina. 38 år men ser tydligen yngre ut, sägs det, 1,75, slank..nja snart...har inte tagit tag i gravidkilona ännu, blond ja men med midjelångt hår, hyfsat jämna vita tänder, rak näsa med liten uppsving. Du får klart godkänt.

      Radera
  11. Jejjj! Jag är bättre på dig än på Christer och Fontander! Midjelångt hår? Va fint, det har jag alltid velat ha, näsan var jag säker på, du har nog gått emot en och annan vägg precis som jag!

    SvaraRadera
  12. Japp, stångar in i betongväggar allt som oftast. 1 meter långt hår, lite coolt, otroligt opraktiskt. Jag har fastnat i allt och nu med lille Thor så har jag bestämt mig för att kapa av 60 cm eller nåt. Det är väldigt kul att dra i mammas flätor. Jag gjorde likadant när Hanna var liten och det växer ut igen på ett par år.

    SvaraRadera
  13. Thor! Det heter mitt bonusbarnbarn, två år, jättefint. Fast han har ingen Hanna, han har storasyster Tuva, 5 år.
    Vill ha jättelång sidlugg, önskar den växte som ditt barr!

    SvaraRadera
  14. Javisst är det fint. vi var inne på att han skulle heta Varg ett tag, men sedan kom vi på att Varg blir grav baklänges...tyckte det var dåliga vibbar i det så det fick bli en Thor istället. Tuva är ju supergulligt.
    Jag har 10 år mellan mina 2 barn. Finns både för och nackdelar med stort åldersspann.

    Om du käkar kiseltillskott så växer håret så det knakar. Man kan äta öljästtabletter också men många blir kassa i magen av dessa.

    SvaraRadera
  15. Tack för tipsen, hasar iväg på min plastpåse genast i morgonbitti för inhandling.
    Det var tur ni tänkte till, och att det blev Thor! Imorgon ska vi hämta Thor och Tuva och bjuda dem på middag - underbara stunder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har tyvärr inga barn, men vi får "låna" min systers Felicia 5 år någon helg då och då och då är det mycket lek, skratt och full rulle, Felicia kallar mig för..."min Stefan"

      Stefan H

      Radera
  16. Åhhh! Lånebarn är en gudagåva.

    SvaraRadera