lördag 5 oktober 2013

Nu har vi suttit här ett par lördagskvällar,



och tittat på ett "underhållningsprogram", Alla tiders hits, på SVT.

Skälet är enkelt, välmatad krabba, ett svalt vitt vin och lite musikalisk rajtantajtan, det är ju själva sinnebilden av helgmys. Så vi har storögt, och medan maten tystnat munnen, betittat ett originellt upplägg av divertissemang på SVT.

Klockan 20 har tvenne omaka personer framställt sig såsom trivselnissar för oss intet ont anande och i högsta grad levande frågetecken.

  Den ene, Niklas Strömstedt, har säkert skrivit en bra låt nån gång, hans mor är en välsignad författare och far en ordets man, men det gör inte mannen i grå kostym, som inte går att skilja från väggen, till entertainer. Den andra, kvinnan i kasslernät har dykt upp väldigt plötsligt, och varför kan man fråga sig. Denna Karin Adelsköld, har om man googlar på nätet bedömts vara Sveriges tråkigaste komiker. Och det måste anses vara en komplimang.

Programidén är intrikat och säkert kostnadseffektiv. Nån gammal bortglömd artist ska framföra en gammal bortglömd hit, och när de gjort detta har Karin Adelsköld pratat om en speciella "app" som man kan vara nätaktiv med, och sedan visat oss en Sverigekarta indelad i olika muntra färger. Därefter förklarat för artisten hur många 65-åriga tanter i Hälsingland som röstat på dem, och hur många tonåringar i Dalarna och Skåne som inte röstat på dem. De flesta som har ringt programmet har dock inte engagerat sig i själva "tävlingen", utan ca 20 000 personer har sågat Karin Adelsköld upp till gäddhänget, över hennes ständiga och osmickrande ålskinnsstyling.


Min mamma, 81 år, som säkert är en möjlig målgrupp har frågat mig flera gånger vad den här appen är, och varför den som verkar så bärande för programidén, aldrig visar sig i självaste rutan. En kär vän som är i 35årsåldern, förmodligen också målgrupp, lider av ohjälplig insomnia, men har nu varje lördag klockan  20.08 lyckligt fallit i djup koma. 

Och jag har anmält programmet till Skämskudden 2014.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar