söndag 13 oktober 2013

Norrmännens raka öppna ärlighet är som ett friskt sus i ett norrländskt kalhygge.


NRK: En kvinna drogs in ett buskage och utsattes för rån och våldtäktsförsök. Hon gjorde kraftigt motstånd och avvärjde övergreppet. Kvinnan har beskrivit gärningsmannen som muskulös, något mörk i huden, mellan 25 - 30 år och klädd i svart jacka. Polisen önskar kontakt med personer som kan ha iakttagit överfallet.

Svenska NSD däremot lever i samma drömskt fridsamma propagandabubbla som statsminister Reinfeldt. Varför skriver inte ni att gärningsmännen är mörkhyade invandrare? undrar läsare efter några av höstens mer uppmärksammade brottsfall.Krönikören Nils Johansson svarar:

-"Enkelt svar? Därför att de inte är det. Etnicitet är sällan relevant för brottet i sig." Welcome to the world of denial, Nils, one of the best-known defense mechanisms in the world.


Signaturen Soppröta sätter emellertid enkelt punkt för debatten, och krönikör Nils Johansson får backa hem och skämmas på sin kammare. - Frågan om signalement är inte dugg komplicerad. Är personen grön med antenner på huvudet så går man ut med att detta. Är personen vit eller brun i hyn så går man ut med detta. Inte svårare än så. Är det i allmänhetens intresse att få ta del av signalementet så skall det publiceras, förutsatt att det kommer från en pålitlig källa, t.ex. polisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar