söndag 27 oktober 2013

Mitt svar till Tove Lifvendahl.

Svd ber faktiskt om att få veta vad vi tycker om invandring och integration. Ska man våga tro det? Jag gör ett försök, och har skickat svar till Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, gör det ni med!

-Hej Tove, gott initiativ! Borde ha gjorts av politikerna långt innan vårt land förvandlades till en Mångkultur bakom ryggen på oss invånare.Då hade med all säkerhet invandring varit precis densamma som den var under 60-, 70- och 80talet. Dvs helt och hållet bara positiv och helt oproblematisk.Där kan man också hitta svaret, arbetare kom till oss, ville skapa sig ett liv, de gav - och fick, i en självklar symbios. De smälte in, behöll sin kultur och omfamnade vår.

Dagens invandrare är från politiker och media att betrakta som offer. -De har haft det svårt - det är vi "rika" som måste skydda dem. Pengar och eftergifter öses över dem, vi har hamnat i en situation där vi infödda ska be om förlåtelse, och några skyldigheter har politikerna varit för fega att våga att förvänta sig av de nykomna.På så vis tar man ifrån människan det viktigaste vi har, överlevnadsinstinkten, jäklaranammat, lusten att kämpa sig upp. Inte passivt ta emot en säck pengar, och fortsätta leva som hemma. Med samma hederskultur. Med samma religiösa passivisering. Med samma kvinnoförtryck. 

Att vi viker ner oss när det gäller islam, är ett svek mot de som flytt från jordens alla islamska diktaturer och önskat sig frihet Allt man behöver lära sig här är ordet "religionsfrihet" och när man viftar med det, så gäller inte längre landets värdegrund, inte rådande kultur och inte heller lagar.Skilda badtider, mäns vägran att hälsa på kvinnor, är illa nog. 

Men det värsta är ändå den från media och politiskt håll dolda agendan, och den unisona rasiststämpeln på alla som tycker att vi inte bör ta emot fler än våra samhällen, skolor, sjukhus osv kan mäkta med på ett för alla värdigt sätt.
När välfärden inte räcker till gamla, skolbarn, behövande och sjuka, samtidigt som invandring är en outsinlig big business, då är det politikerna som skapar ett vi-och-dom- samhälle. Inte dom som stilla protesterar mot det."

6 kommentarer:

  1. Skulle vara intressant att veta hur SVD har det med avgift för att läsa mer än visst antal artiklar per månad.
    Någon som vet?

    Skepparn

    SvaraRadera
  2. Ja, så är det ju. När man läst ett visst antal/månad hänvisas man till betalning. Så kan man invänta nästa månad, dvs om man inte betalar för prenumerationen. Var det svar på din fråga?

    SvaraRadera
  3. Nej!
    Jag menade följande
    Har det blivit en strålande framgångssaga?
    Strömmar läsare dit hänförda av artiklarnas sanningshalt och språkets skönhet.
    Någon sorts statistik borde väl finnas?
    Och,som vanligt,sitter jag här och förväntar mig att andra skall göra jobbet åt mig...

    Skepparn

    SvaraRadera
  4. Det blir nog svårt, vissa saker vill man inte så gärna skryta med.....

    SvaraRadera
  5. Hej C-F. Väl skrivet och jag tror vi är många som faktiskt inte har det minsta emot invandrare - men i viss volym. Vi ser dock hur svenska folket hunsas med och skuldbeläggs. "Vi är rika vita - vi har det fullständiga ansvaret för att Afrika fortfarande är i misär. Därför måste vi offra vår kultur, vår välfärd och vårt land som något slags avlatsbrev. Tycker du något annat är du rasist/fascist/nazist".
    Det här fenomenet har utformats av en märklig vänstervåg som nu även anammats av de liberala krafterna.
    På 60-70-talet var det fullt förståerligt med invandring. Antalet industriarbetare understeg rejält vad det här landet kunde förse industrin med. Villiga arbetare fanns i Finland, Turkiet, Italien, Jugoslavien med flera länder. De kom i praktiken på fredagen och gick till jobbet på måndagen. I dagsläget är arbetsläget helt annorlunda. Vad Sverige behöver, är folk med högteknologisk utbildning, fullgod kunskap i svenska och engelska, folk med arbetslivserfarenhet inom dessa områden. Men inte på långt när lika många som för 50 år sedan. Och det är dessutom inte dessa som anländer hit. De som anländer hit idag, är till största delen på samma kunskapsnivå som de industriarbetare som kom under 60-talet. Om ens det. Det är svårt för dem att få jobb i dagens svenska samhälle, något som innebär att ett stort antal lämnar som tärande, bidragsberoende befolkning, vilsna i ett okänt land med annan kultur, utan stolthet, utan pengar - men med en hög nivå av besvikelse av det land som de fått berättat att var himmelriket på jorden. Vilket avspeglar sig i de flesta förorter med bilbränder, stenkastning, droger, brottslighet, religiös radikalisering med mera, med mera.
    Att i detta skede, med hög arbetslöshet framförallt bland unga (vår framtid), med rusande brottslighet i förorterna och med etniska konflikter inte bara mellan svenskar och invandrare utan mellan olika etniciteter och religioner, fortsätta acceptera en extremt stor nivå nya immigranter, vilka står inför samma dystra framtidsutsikter som de på senare tid hitflyttade, skapar bara en sak: problem. Stora problem. Och är det verkligen vad vi här boende vill ha (oavsett tidigare etniskt ursprung)?

    SvaraRadera
  6. Jag älskar din långa kloka kommentar! Tack.

    SvaraRadera