onsdag 16 oktober 2013

Men........var är brudarna???


Läser på Allehanda om islamska föreningen som växer så det knakar. I Härnösand ökas muslimernas skara konstant med asylsökande, främst från Syrien och Somalia, så föreningens lilla moské räcker inte.
– Målsättningen är att vi ska få tillgången till en egen större lokal i Härnösand, och att vi inom fem år har etablerat en stor moské, säger Heryem Bakhtizar, en av drivkrafterna i föreningen.
– Muslimerna är en stor tillgång i kommunen. Så gott som alla har jobb eller startat egna företag. Vi muslimer är som en enda stor familj trots att vi kommer från så många olika länder, vi stöttar varandra i integrationsarbetet så att vi kan etablera oss på ett bra sätt här i Sverige. 

WOW. Pure magic!  Så roligt för dem!!

Fast på artikelns bilder ser jag förvånansvärt nog, i vårt jämställda land, bara ett kön - män, män, och fler glada män. Har muslimerna bara ett kön? Och gäller Bakhtizars vackra glädjekalkyl även de undanstoppade, obefintliga och helt osynliga muslimer? 

Eller är dom alls inte ens en liten bittedel av "den enda stora muslimska familjen"? 

Jag tänkte bara göra lite av journalisten på Allehandas jobb. Och om alla muslimer är i arbete, krävde Allehanda förstås källan och statstiken på det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar