söndag 6 oktober 2013

Dräng-Eriks sköna satir över hur Alex Bengtsson och stenkastarvänstern försökte tänka.

Hur tänkte Alex och våldskamraterna när de försökte sno kanelbullen? 

Ursprungligen postat av satirikern Dräng-Erik - "Kanelbullen är en djupt problematisk symbol som har använts i dunkla syften i arbetet med att konstruera svenskhet. Bakverket ifråga frammanar bilden av ett homogent, vitt, heteronormativt Bullerby-Sverige som aldrig har funnits, en exkluderande produkt som likt Kalles Kaviar obönhörligen plöjer upp oöverstigliga vallgravar mellan "vi" och "dom". Kanelbullen produceras av vita hemmafruar för vita barn och beroende på vilken intersektionell läsning vi applicerar på fenomenet kan den betraktas som patriarkal, homofob, afrofob och antiziganistisk.

Observera att kanelbullen också är en produkt som förutsätter slaveri, kolonialism och rasistiska strukturer, då två av huvudingredienserna (socker och kanel; s.k. kolonialvaror) är frukten av plantageslaveri, exploatering av billig utomeuropeisk arbetskraft och kapitalistisk rovdrift på naturtillgångar i tredje världen."

3 kommentarer:

  1. Det går hur lätt som helst att göra vad som helst till i princip vad som helst. Att vränga en kanelbulle ut och in och att pulverisera hela PK-etablissemangets argumentering på samma gång det är stor humor. På samma gång är det tragiskt att så många har gått på hela PK-köret. Att det sväljs så okritiskt av gemene man. Skrattet fastnar i halsen när man tänker en runda till. Det var väl det som Dräng-Erik menade och ville ha fram.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Dräng-Alex skulle behöva den humorn, det knivskarpa intellektet, och förmågan att se.

    SvaraRadera
  3. Nästa kommentar är också bra;

    "Även om jag förstår att du försöker visa på problematiken med detta strukturellt rasistiska bakverk så tycker jag att du ändå borde försöka undvika att bidra till den rasistiska jargongen. Det är ju många som skulle kunna uppfatta just själva namnet som kränkande också.

    Du kanske skulle kunna skriva "k*nelb*lle" istället?"

    Flashback regerar.

    SvaraRadera