onsdag 9 oktober 2013

Dom ger sig inte förrän dom fått oss alla till rasister.

Det är svårt att bryta den afrofobiska trenden i Sverige säger Jallow Mamodou från Afrosvenskarnas riksförbund.– Statistiken visar att hatbrott mot afrosvenskar ökat med 24 procent sedan 2008, svarta människor uppfattas som mindre värda, och nej, utvecklingen går inte alls i rätt riktning! 

Jag har levt i mitt land länge, så mitt vittnesmål måste vara lika mycket värt som nån annans. Jag har stött på människor av olika kulörer och från olika kulturer överallt på gator och torg, och har aldrig nånsin sett rasism i Sverige. Min uppfattning är att vi inte ens ser på människor som hudfärger, de vi möter behandlar vi alla lika.  Om inte, så beror det på om medmänniskan gör en ont eller illa, oavsett varifrån man kommer. 

En lång tid har medierna glupskt vältrat sig i den "rasism" som handlar om "negerbollar" och TinTin i Kongo. Folk skriker ut att vi vita svenskar är afrofober, och också ena jävlar på "antiziganism" som de väl borde kalla "antiromism", samt islamofober .  Säkert är vi värre saker därtill.

Men om detta vidriga hatande elände ökar, så misstänker jag att rasism som i fallet med mannen och lille sonen på bron, har mer med våra nyinvandrade än med oss att göra.  Fast, visst, ja, de grupperna är det förbjudet enligt svensk PK-lag att "peka ut". Så fortsätt istället att spotta på oss lama och tigande.

Den dag  alla dessa enskilda, journalister, och föreningar som pekar ut oss, verkligen har en sann berättelse från mitt i livet, som visar på svenskars rasism. Och inte handlar om negerbollar och kina-puffar, då ska jag riktigt skämmas och göra nåt radikalt.

skanskan

12 kommentarer:

  1. "Johanna Rubin Dranger, professor i illustration på Konstfack i Stockholm, pekade på hur illustratörer använt sig av precis samma nedsättande bildspråk, Aftonbladet när de 1933 beskrev Louis Armstrong på Sverigebesök, och belgaren Hergé när han tecknade omdebatterade ”Tintin i Kongo” år 1931."

    WOW, så nyligt! (OBS! Ironi.) Det var till och med före Der Führer och Mao, två av världshistoriens värsta mördare. Så en mörk figur med krulligt hår och fylliga läppar är värre än 165 miljoner döda?

    Upplysningsvis kan jag meddela att jag inte är rasist, jag är kulturist. Vissa kulturer är så usla att de borde bannlysas, banne mig.

    SvaraRadera
  2. Instämmer, Argus. Trött. Tröttare. Tröttast.

    SvaraRadera
  3. Är det helt fel att tro att regeringen faktiskt vill skapa rasism och motsättningar åt alla möjliga håll? Finns det någon bakomliggande agenda för detta? Jag vet att jag låter som en foliehatt (har blivit kallad detta många gånger) men känns det inte som att man strävar efter att få ett hatiskt samhälle? Vad gör svinen i toppen när folket är upptagna med att kriga mot varandra?

    //Tina

    SvaraRadera
  4. Undrar vilka som är rasister egentligen? Ordet rasist tystar och då sjuder det under ytan istället. Mycket farligt.
    Sverige behöver en ny regering och det omgående. Maktgalna och giriga politiker som sviker vårt land har jag fått nog av.

    SvaraRadera
  5. Den skattefinansierade hembygdsföreningen för klanfolk ger aldrig upp. De måste berättiga sin existens på något sätt, eftersom de är oförmögna att göra rätt för sig. Med en dåres envishet anklagar de etniska svenskar för att vara rasister och media hakar tacksamt på. Varför i hela friden är de här och sveper in sig i olika offerkoftor och vädrar sina slavsjälar? Varför åker de inte hem och bygger upp sina byar? Det skulle medföra det existensberättigande och den stolthet de tigger om./Länsmansdjäveln

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt att läsa om din känsla för människor. Människor som tvingats rymma från sina hem och länder då de utsatts för förföljelse och många anhöriga mördats, människor som tvingats fly från sina hem och städer i Syrien på grund av en bestialisk regim. Du tycker de skall åka hem och "bygga upp sina byar". Du är ett riktigt lågvattenmärke./ Curt H

      Radera
  6. Curt, i din indelning av människor, finns det fler lågvattenmärken? Och vilka i din värld är högvattenmärken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Människor som tycker att människor utsatts för krig, förföljelse med mera är lågvattenmärken då de uppenbarligen inte har någon människokänsla. Övrig människor behöver man inte kalla högvattenmärken utan bara konstatera att de förstår de utsatta människornas situation./ Curt H

      Radera
  7. Till Curt:
    Förr i världen var människor tvungna att kämpa för rättigheter (med krig) i sina hemländer. De gjorde mina föräldrar också.
    Därav de fria moderna länderna som finns nu. Jag är evigt tacksam för mina, all länge döda föräldrar.
    Nu flyr ynkryggar från sina hemländer och vill att vi bekostar deras levnad. Dessa ynkryggar vill inte heller att folk i sina hemländer får ett bättre och på alla sätt bra vardagsliv.
    Bra vardagsliv för alla, är det inte det som gäller, bäste Curt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beklagar att dina föräldrar är borta. De gjorde säkert en heroisk insats i vilket land det var (det framgår inte). Tycker du att judarna var ynkryggar som försökte fly från Tyskland undan Hitler och hans välde? Tycker du att människor som flyr för sina liv är ynkryggar? Märklig inställning i så fall. Om det är så stort och viktigt att stanna i sitt hemland; hur kommer det sig att du bor i Sverige?/ Curt H

      Radera
  8. Till Curt:
    Jag tyckte alltid, tycker fortfarande, att Sverige är ett skitland. På grund av människor som du.
    Visst, när jag flyttade hit med min svenska kärlek och vi fick barn, var jag fast här. Jag flydde inte hit. Jag kom på 80-talet.Nu är jag fattigpensionär och kan inte flytta tillbaka med min minimipension på 7900 och egna sparmedel. Jag kommer från Finland. Där är en som får 1140 euro i månad en fattigpensionär. Hur många finns det i Sverige?
    Min far stred i fronten mot ryssar i andra värlskriget. Vad gjorde dina föräldrar då? Längtade efter den första bananbåten från Sydamerika? Var stins för svensk järnväg som fraktade malm till Tyskland?
    Stor-Sverige är uppbyggt av krigsmakten som hämtades från Finland, som hakkapelitor och dyligt.
    Jag är säkert märklig. Kan inte lämna mina barn, som har bra jobb i det privata. De betalar mycket skatt för de tycker att de tjänar bra ändå.
    Alltid dessa judar i Tyskland som deporterades och dödades. Omkring 6 miljoner, alla fattiga. Många rika judar bekostade Hitlers krigsmakt. Kan du svara varför?
    I Ryssland har säkert 100 miljoner människor dödats av den kommunistiska regimen på 1900-talet.
    Men Curt, det bryr du dig inte om. För ryssar är inte något att bry sig om, eller?

    SvaraRadera
  9. Vilken regim är det du skriver om Kurt. Det muslimska mördarpacket med sina legoknektar från Al-Qaida och andra sunnimuslimska bödlar, som alltid mördar sina fångar och begår krigsbrott varenda timme av dygnet. Eller är det socialisten Assad, som försöker att upprätthålla någon sorts lag även för minoriteter i Syrien. Är du så blind, eller törs du inte ta in verkligheten. Varför ska vi då ta emot sunnimuslimer i Sverige. Vill du kanske få fram ett inbördeskrig i Sverige. Det verkar tyvärr så. Dessutom handlade inlägget om afrikaner.

    SvaraRadera