torsdag 3 oktober 2013

Att anställa muslimer.


Abdirisak Aden och Mahamed Hasan, båda 27 år, tillhör ett antal djupt troende muslimer som arbetar på ett av Tescos supermarkets i Crick, Northamtonshire, som lobbat för ett bönerum på arbetsplatsen sedan 2006. 2008 gick arbetsledningen till slut med på att göra om ett säkerhetskontor till bönerum för muslimer. 

Men efter fyra år, 2012, kom arbetsledningen med restriktioner över hur rummet skulle få användas, vilket bl.a innebar att rummet måste vara låst när det inte var bönetid. De anställda muslimerna uppges ha varit tvungna att tala om när de skulle gå och be, och var också tvungna att be om nyckel, och fylla i sina namn, varje gång de gick in i rummet. De påstår också att de förbjudits att be i grupp, utan bara en och en.

 Muslimerna Aden och Hasan stämde livsmedelsjätten för  diskriminering av religiösa skäl. Och vann. Wooops -  jag som trodde de var anställda för att arbeta!!

Vad lär vi oss av detta? Att erbjuda muslimer arbete innebär att de så småningom kan komma att ställa mycket specifika krav på arbetsplatsens utformning och arbetstider med hänvisning till sin religion. När de tagit detta ansvar från arbetsgivaren, som dock fortsatt måste se till att verksamheten fungerar och att det kommer in pengar till lönerna, så styr de med järnhand. 

Och lyder inte arbetsgivaren. Ja, då kommer den islamiserade EU-rättvisan och dömer arbetsgivaren att lägga sig fullständigt platt för islam. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar