tisdag 1 oktober 2013

expressens ledare Anna Dahlberg pekar finger mot SD - men har så in i helsikes fel.

Anna Dahlberg skroderar malligt om hur jätte-, jättebäst Sverige är på att öppna gränserna -  och låta invandrare välla in i etniska getton och livslånga utanförskap.  Det finns inget annat västland som tar emot fler invandrare än Sverige, "vi tar ensamt emot 60 procent av alla asylsökande i Norden och Baltikum - tio gånger fler än Finland och åtta gånger fler än Danmark."

Men så verkar Anna Dahlberg ha träffats av en nerblåst vissen balkongpelargon, ty för första gången har hon upptäckt, och vågar skriva om, att denna svenska statens godhetssjälvbekräftelse kostar pengar. Den kostar till och med andras brist på livsnödvändig välfärd. Sveriges kommuner och landsting räknar med att minst 70 procent av dagens flyktingar, de flesta från Somalia och Afghanistan, förblir arbetslösa efter två år och måste försörjas, eftersom de saknar utbildning. 

 Anna Dahlberg fortsätter i ett för hennes yrkeskategori mycket klarsynt uppvaknande:
-" Det går inte längre att blunda för att flyktingmottagandet inte fungerar. (Gomorron..!) Och vi kan inte låta SD hindra oss från att diskutera den saken."

 Det är här analysen för Dahlberg slirar in i expressens dyngiga PK-hjulspår igen.  För politikernas och statsmediernas tystnad har då rakt inte med SD att göra. 

Tystnaden har med feghet och ynklighet att göra. Brist på mod och civilkurage, och skrajsen ängslighet att drabbas av grupptrycket. Att stå utanför, att inte släppas in, att inte bli lajkad av kamraterna, och att kastas ut i den icke-korrekta iskölden.

Fråga mig. Bara att andas att man inte är rasist för att man vill  se över invandringspolitiken, gör en till en "främlingsfientlig" paria i det svenska samhället. Tack vare Dahlberg och hennes likar.

4 kommentarer:

  1. Tack vare?
    Du menar väl trots allt " på grund av"?
    Trots denna mitt vänliga påpekande.:håll tummarna för oss i den franska trafiken.
    I och för sig är den ju nästan obefintlig på småvägar därstädes...

    Skepparn

    SvaraRadera
  2. Angående grupptryck. Om man hade kunnat bortse från detta etablissemang, (vilket man ju inte kan, jag vet) som nu fläker ut sej precis överallt, så har jag senare tid fått den erfarenheten att så kallat vanligt folk är rörande överens att nu har det faktiskt gått för långt. Alla är inte mogna att rösta på SD än, men så gott som alla har samma åsikter som SD:s politik. Men som jag skrivit förr, alla är inte själv medvetna om det än. Nu bor ju jag i Skåne och där är vi väl stolta rasister, nästan alla. I fråga om just det här resonemanget kan det nog vara frustrerande att bo i en PK-ismens högborg där ganska många fortfarande tror på invandringens frälsning och allas godhet. Men nog känns det som om denna innersta kärna av svensk allomfattande godhetstyranni och skräckvälde krymper allt mer. Fast det är en lång väg kvar att gå innan vi blir normala på det här området i det här landet.

    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Vet du vad det värsta är Skogis? När vinden vänder och alla precis som Dahlberg, m.fl, klokt inser att det gäller att lämna det sjunkande skeppet. Då kommer alla PK som genom ett trolleri, simsalabim, att göra vår sanning till sin. Och ändå låtsas att den verkligheten på nåt märkligt vis ändå är finare, bättre - och egentligen - det dom menade från allra första början.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att det blir så får man nog ta dom en självklarhet. Att svänga kappan efter vinden är en konstart som den sortens människor behärskar till fulländning.

      Skogis.

      Radera