tisdag 3 september 2013

Tio små....AF-pampar.


SVT rapporterar att  Joyce Kimwaga Lundin är i full gång med att förbereda ett viktigt möte på onsdag. Då ska hon få träffa kungen och berätta om sin organisation NEEM.

Då kanske hon också kan passa på och berätta hur man lyckas i nySverige genom korruption och att sitta på två stolar. Ty hennes organisation NEEM har fått nästan en halv miljon kronor i bidrag från Arbetsförmedlingen, fast att Joyce Kimwaga Lundin själv sitter i AFs styrelsen.

 AFs styrelse och alla dess medlemmar borde givetvis ha den tillbörliga kunskapen om jäv för offentliganställda i förvaltningslagen. Reglerna talar tydligt om när en anställd eller ledamot ska anses ha ett sådant intresse i ett ärende att dennes opartiskhet kan ifrågasättas. 

Två stolar. Som om det räcker för Joyce Kimwaga Lundin. Hon sitter nämligen på fyra.

Kameltorget och Upendo har beviljats bidrag på 450 000 kronor för att starta tillverkning av samosa, en somalisk maträtt, Kimwaga Lundin äger företaget Upendo, sitter i styrelsen för Kameltorget och Arbetsförmedlingen och är anställd på näringslivskontoret i Katrineholm. Länsstyrelsen har beviljat 340 000 kronor till att starta Kameltorget. 

Joyce Kimwaga Lundin som har avslöjats med oegentligheterna och avgår från AF, säger sig nu ha blivit efterklok.  

Efterklok och rik.


2 kommentarer: