söndag 22 september 2013

Mutti Merkel rules.

 Merkel's främsta tillgång är att hon är villig att använda Tysklands ekonomiska muskler till att dominera resten av EU, och till att diktera villkoren i Europa. 

Kanske gillar tyskarna hur Merkel har total kontroll över Trojkan, och därför över hela EU-etablissemanget. De har alltid haft en dröm om att dominera Europa, och på sätt och vis är det det dom gör nu.



6 kommentarer:

  1. Ska man vara stygg kan man säga att Merkel lyckades med vad Adolf inte gjorde, ta makten över Europa.
    Hemma brukade vi skoja om "Ordnung muss sein!"
    Kanske extra lämpligt idag när UK är en fattig snart sharianation, Frankrike inte klart EU:s budgetmål sen när? NL har kapitulerat med välfärden, (snart vi också), och resten av EU består av bidragssuktare och menlösa nationer..
    Tur att det är NÅGON som håller fanan högt!

    SvaraRadera
  2. Sorry. The rest of us EU-members are going to drag her down in our dirt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det Carina...Situationen är i stort efter valet som det var tidigare.Möjligen något bättre eftersom de extrema förespråkarna för allehanda vansinne inte längre sitter i regeringen.
      FDP (FP) åkte ju,med buller och brak ut ur Bundesdagen.Därmed försvann nu de största förespråkarna för mångkultur,homosexuella, islamister och judar i Tyskland.Samt inte minst det parti,som med alla medel höll tillbaka lönerna,för ett stort flertal arbetstagare Bl.a.avslog FDP att en minimilön om motsvarande c:a 70:-/timmen skulle gälla.Nu arbetar miljoner tyskar för en lön av c:a 55:-/timman !Vidare slipper nu landet vara representerade av en utrikesminister,som hellre pratade strunt än tänkte klart!
      Nya partiet"Alternativ för Deutschland",missade tyvärr med 0,3 % inträdet bland katterna.AfD som för en politik MOT Euron och MOT EU,skulle ha friskat upp hela landet,liksom SD gjort i Sverige...

      Radera
  3. Vad säger de tyska skattetabellerna om en lön på 55:-/h.
    (9600/mån)
    För Sverige med 32 i kommunalskatt betalar man då 1286:- i prel skatt.
    Någon som har koll på DE`?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att jämföra med våra förhållanden.
      "Tvångssjukförsäkring" och andra obligatoriska avgifter är frivilliga i Tyskland.
      Den enda avgift som är lagförd är pensionsavgift,som ligger kring c:a 18/19 % av lönen..
      Arbetsgivareavgift finns,och ligger kring c:a 40 % för normalinkomsttagare.Maximalt kring c:a 50 % för höginkomster.
      Till c:a 3-4 miljoner invånare utbetalas s.k. Harz4-bidrag.Detta kan jämföras med vår Socialhjälp och ligger kring knappa 400 Euro/mån.Efter särskild prövning utgår också en form av bostadsbidrag till denna grupp.Liksom hos oss,är det till största delen "nyberikare" som åtnjuter dessa förmåner.

      Radera
  4. Vill komplettera mina uppgifter vad gäller löner i Tyskland.En hårfrisör/ska tjänar c:a 5 Euro i timmen.Utan extra "tips" från kunderna skulle inte denna yrkesgrupp överleva,Samma sak gäller f.ö också i alla andra s.k "underkvalificerade" arbeten.I dag oroar framför allt den tilltagande delen arbetstagare från "bemanningsföretag", som är anställda vid de större företagen.Dessa erhåller inga framtida pensioner,eller i sjukdomsfall en försäkring som betalat kostanden.
    Deras löner ligger ofta under 5 Euro/timman.

    SvaraRadera