torsdag 12 september 2013

Ibland får man ha förståelse.

Minns en gång på en kvällsflygning från Stockholm, vi i besättningen hade lagt märke till ett ungt trånande par. De hade bara ögon för varandra och åt formligen blossande upp varandra. 

Vi skojade om dem i galleyt och talade om hur ljuvlig passionen är, när vi själv varit lika betuttade, och att det är ett vidunderligt men tyvärr förhållandevis rätt kortvarigt tillstånd. När vi så gick där med våra serveringsvagnar i gången, såg vi hur de unga tu plötsligt gjorde nåt slags överenskommelse. Varpå tjejen snabbt reste sig, och med rodnande kinder, klappande hjärta, och en snabb blinkning till pojkvännen "helt omärkligt" ilade till toaletten. Lampan på höger toadörr lyste när dörren låstes.

Bara några få minuter efter kunde vi notera att pojkvännen med stora kliv och oroliga blickar runt sig begav sig mot samma toalett. En lite knackning, och så var även han inlåst. Vi skrattade och nickade menande mot varandra, och jag vet inte vem - men nån av oss fick plötsligt illbattingen i sig - och sa ivrigt: "vi ringer till kapten och frågar om han kan på sätta på fasten-seatbelt-skylten i förtid", bara för att se dem komma rusande ut!  Vi var ändå på väg för snar landning,  men kapten ville givetvis veta skälet, och vi fick krypa fram med det. 

Han svarade, aldrig i livet. Ni är bara avundsjuka.

6 kommentarer:

  1. Just nu gör jag vågen för Il capitano. Klok människa. :-)

    Du vet förresten att det finns tre stadier i en pilots liv. Första stadiet handlar om flyg och flygplan. Andra stadiet blir snacket mest om kvinnor. Och i det tredje stadiet pratar de glasögon. "- Fantastiska progressiva glasögon jag skaffat, jag ser både instrumenten och banan tydligt, samtidigt."

    Det värsta, näst smulor i sängen
    är en styrman som inte kan gena i svängen.

    SvaraRadera
  2. I flygvärdinnornas ögon har piloterna bara två stadier, Första stadiet - hår på huvudet. Andra stadiet - inget hår på huvudet, men fullt i öronen.

    SvaraRadera
  3. Efter en bilolycka i april och en månads rehabilitering är jag nu åter "fit for flight" och jag kan sälla mig till piloterna utan glasögon och utan hår i öronen.
    Flyger dock med andra piloter med min älskade hustru och våra vänner för en tre veckors semester med segling till Tahiti.

    Stefan H

    SvaraRadera
  4. Bilolycka!Hur mår du nu?Var det allvarligt? Rehab på sjukhus över hela den ljuvliga sommaren? Skönt att du är tillbaka, och lika skönt att du kan njuta av den årliga vidunderliga segelsemestern!

    SvaraRadera
  5. Fem titanskruvar i vänstra bäckenet, en månads rehab på sjukhus resten av sommaren har jag hårdtränat i vårt sommarhus vid havet, simmat promenerat och sköts om av min älskade hustru, så nu är jag helt återställd. Efter semestern ska jag upp ovanför molnen.
    Blev påkörd av en rattfyllerist....livet kan ändras snabbt.....fortsätt och skriv....du behövs verkligen.

    SvaraRadera
  6. Apropå flygare
    Alla inte att skämta om
    Hört talas om Mermoz från Frankrike?
    Jag hade märkligt nog ej hört talas om/läst om honom
    förrän i somras
    Fantastisk kille
    Men för bold för att bli old...

    Skepparn

    SvaraRadera